Ejderha Atlası

2.Çağ 373

Yazan : Kardeş Mathnan

Çeviren: Enes Yetiş

————————
Burada geçmişte yaşamış yahut halen yaşamakta olan ve varlıkları herkesçe malum ejderhaların bir listesini bulabilirsiniz. Bu listeye kuruluşlarından bu yana Ejdermuhafızları tarafından öldürülenleri ve daha da eski çağlarda katledildikleri bilinen ejderhaları da dahil ettik. Ne yazık ki, Savaşlar sırasında Akaviri tarafından katledilen ejderhaların çok azı kayıtlara geçmiştir ve bu cihetle elimizdeki liste kısmen eksik kalmıştır.
————————
Göçmüş Olanlar

Nahagliiv – Yerel masallarda ondan, Rorik Köy’ün doğusundaki çemberde gömülü ejderha, şeklinde bahsedilir. Ölüm tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte, muhtemelen Ejderhalar Savaşı yıllarında öldüğü tahmin ediliyor.

Odahviing – Ejderhanın yakalanıp sorguya çekildiği zamanların kayıtlarına göre, bu ejderha, Skyrim’in güneydoğusunda, Vadikent yakınlarında gömülüdür.

Sahloknir – Efsaneler der ki, bu, İlk Çağ’da Kuzeyli kahraman Jorg Helmbolg tarafından öldürülen ve meşhur Kyne Koruluğu yakınlarındaki çemberde gömülü olan ejderhadır.

Viinturuth – Ejder Tarikatı’nın kayıtlarına göre, ölüm tarihi, Ejderhalar Savaşı dönemine dayanır ve Yorgrim Gölü yakınlarında gömülüdür.

Vuljotnaak – Ölüm yılları Ejderhalar Savaşı ya da hemen sonrasıdır. Ejder Tarikatı’nın kayıtları, mezarının Kayaç Tepe yakınlarındaki çember olduğunu söyler.
————————
Ejdermuhafızı Tarafından Öldürülenler

Grahkrindrog – Kışhisar ve Doğu Hududu bölgelerinde yaptığı büyük katliamlardan sonra, 2. Çağ 184’de öldürüldü. İsmi Kolej büyücülerinin yardımları sayesinde doğrulanmıştır.

Krahjotdaan – İlk Çağ 2871’de güney Jerall Dağları’nda öldürülmüştür. İsmini ejderha kendine bizzat vermiştir.

İsmi Meçhul Olanlar – Sema-Alem Tapınağı’nın yapılış zamanlarından bu yana yazılan tarih Yıllıklarına göre, sayıları 12 dir.
————————
Yaşadıkları Bilenenler

Ahbiilok – Kuzey Jerall Dağları’nda, Ejdermuhafızlarının ilk yıllarından bu yana zaman zaman görülmüştür. Ona karşı yapılan sayısız öldürme girişimleri başarısız olmuştur. Rüzgartepe’de Kızıl Dağ etrafında yuvalandığına inanılır.

Mirmulnir – En son 2. Çağ 212’de Enginyurt semalarında görüldü.

Nahfahlaar – Fani muhafızlarla yaptığı mükerrer işbikleri hasebiyle, öldürülmesi için herhangi bir girişimde bulunulmamıştır. Bilinen son muhafız, 2. Çağ 369’da yaşamış ve Ejdermuhafızları silsilesinin de sonuncusu olan II. Wayrest Kralı Casimir’dir. Daha sonra kaçmıştır ve şu anki ikametgahı bilinmemektedir.

Paarthurnax – Ejderhalar Savaşı sırasında Alduin’in efsanevi yardımcısı ve sağ koluydu. Arz’ın Soluğu’nun zirvesinde yuvalandığı ve Ulu Hrothgar’da yaşayan Kırsakallar tarafından korunduğu bilinmektedir. Üstad Araidh’in, Kırsakallar ile karşı karşıya gelmeyi istememesiyle beraber, adaletin yerini bulması için de fırsat kolladığı bilinmektedir.

Share :