Karanlık ve Ak Ruhlar

Çeviren: Enes Yetiş

Ruhun doğası meçhuldür. Bunu kavramaya çalışan büyücüler, hep kayıplara karışmıştır. Bilinen tek şey ruhun hasat edilebilen, mistik bir enerji olduğudur.

Ölü veya diri bütün yaratıklar birer ruh tarafından desteklenmiştir. Ruh olmadan, yalnızca etten ve kemikten ibaret olurlar. Bu dirimli güç yeterince kapasitesi olan ruh cevherleri içerisinde muhafaza edilebilmektedir. Daha sonar da cevher vasıtasıyla ruhlar, sihirli nesneleri güçlendirmek için kullanılabilir.

Yüzyıllar süren deneyler sonucunda ruhların, kara ruhlar ve ak ruhlar olarak ikiye ayrıldığı görülmüştür. Yalnızca nadide kara ruh cevheri, bir adam veya bir elf gibi daha büyük ruhları hapsedebilir. Daha küçük yaratıkların ruhlarını tutmak için muhtelif renklerde daha küçük ruh cevherleri kullanılır, ki bunların tümüne ak ruh cevherleri denilmiştir. Ruhların ak ve kara olarak ayrılmasının hikmeti bundan kaynaklanır.

Ak ruhlar pek güçlü olmamasına karşın, çok daha güvenlidir. Yeni başlayan Mistisizm öğrencileri kesinlikle maymun iştahlılık edip de kara ruhlara veya kara cevherlere yönelmemelidir. Kara ruh cevherlerini güçlendirmede kullanılan ölü çağırma sanatı hakkında, olur da loncanın koyduğu kuralları çiğnerseniz şayet, onları uzun sure üzerinizde taşımayın. Eğer cevher, içerisindeki ruh ile aynı büyüklükte ve güçte değilse, ona dokunduğunuz anda, ruhunuzdan bir parça yanlışlıkla ruh cevherinin içine sızabilir.

Takipçiler maceralarınızda size katılmayı kabul etmiş karakterlerdir. Bazıları para karşılığı yanınızda savaşmak için kiralanabilen eğitimli Paralı Askerlerdir. Diğerleri genelde sorduğunuzda sizi takip etmeyi kabul eden sıradan şehirlilerden oluşur.

Takipçilerin çoğu bazı emirler verilerek komuta edilebilir. Takipçinize bakarken, [Activate] tuşuna basarak komutlar kısmına geçebilirsiniz. Takipçinize komutlar kısmından şu komutları verebilirsiniz.

– Belli bir noktada beklemek.

– Etrafta seçeceğiniz bir nesneyi kullanmak. Örneğin bir kolu çekme ya da sandalyeye oturma.

– Düşmana saldırmak.

– Kilitli bir kapıyı ya da konteynırı açmak.

– Etraftaki ya da sizin vereceğiniz nesneleri almak ve taşımak.

– [Cancel] tuşuna basarak komutlar kısmından çıkabilirsiniz.

Not olarak tüm takipçiler komuta edilemez ve bazı komutlar hepsi için geçerli olmayabilir. Zira bazı komutların yerine getirilmesi bazı takipçiler için imkansızdır.( kilit açma yeteneğinin olmaması gibi) ya da komut verilen şeyin uygun seçilmemesi durumunda (saldırılması istenenlerin ailesi olması gibi).

Uyarı olarak muhafızlar komutanızdaki takipçinizin hareketlerinden sizi sorumlu tutacaklar ve o olayı siz yapmışsınız gibi tepki vereceklerdir!

Takipçileriniz beklemesi söylenmediği sürece, yanınızda olmaya çalışırlar. Aktif komutanızdayken size eşlik edemeyecekleri Skyrim’in bazı yerlerinde (cezaevi gibi), dışarıda ortaya çıkmanızı bekleyeceklerdir. Fakat 3 gün bekledikten sonra hala ulaşılabilen bir yerde olamamışsanız takipçiniz sizden ayrılacaktır.

Hizmetinizden ayrılan her takipçiniz normal hayatına geri dönecektir. Her zaman için tekrar sizinle gelmelerini istemek için yeniden sorabilirsiniz(Paralı Askerler yeniden ücret talep edebilirler).

Share :