Hançer’in Bekçileri

Çeviren: Merve Koç

Morthal’dan Jorgen, 8.Nesil Balta-Taşıyan Kabilesi’nden, Mehrunes Hançeri’ninkabzasını taşıyacak. Halnir’in oğlu, Hroi’nin oğlu, Koli’nin oğlu, Malte’nin oğlu, Lygrleid’in oğlu, Neddrir’in oğlu, Lenne’nin oğlu.
————————
Ghunzul, Kırık Diş Haydutları’nın lideri, Mehrunes Hançeri’nin kırık bıçak parçalarını taşıyacak. Shelakh’ın oğlu, Mog’un oğlu, Grul’un oğlu, Durgob’un oğlu, Uzgakh’ın oğlu, Ramolg’un oğlu, Othmash’ın oğlu.
————————
Drascua, Ölü Ucube Kulesi Yeminlileri’nin lideri, Mehrunes Hançeri’nin topuzunu taşıyacak. Cairine’in kızı, Edana’nın kızı, Malvina’nın kızı, Muriel’in kızı, Riane’in kızı, Cayleigh’in kızı, Sorcha’nın kızı.
————————

TARİHSEL GEÇMİŞ

Efsanevi Şafak’ı yok etmeye ant içmiş Tamriel’li grupların hiçbiri Hançer’in Bekçileri gibi kaza eseri başarılı olamadı. Efsanevi Şafak’tan kalanları ortadan kaldırmak için kurulmuş olan grup, adlarının kaynağı olan Mehrunes Dagon’ın efsanevi eserini keşfettikten sonra isim değiştirdi. Hançer’i nasıl buldukları tarafımdan çözülememiş bir sır ama Frathen Drothan’ın Varsa Baalim’e yaptığı başarısız keşfin bir parçası olmadıkları açık ve aslında 50 yıl sonrasına kadar İmparatorluk kayıtlarında görünmüyorlar.

Hançer, “ikiz aylar gökyüzünden kaybolana dek” oğuldan oğula geçmek üzere yönetici kademenin en yüksek rütbeli üç üyesi arasında paylaşılmıştı. Ayların 4.Çağ 98 – 4.Çağ 100 arasındaki Kara Boşluk Geceleri sırasında gerçekten yok olmasına rağmen Hançer’in parçaları nesiller boyu miras kalmaya devam etti.

Grubun alışılmadık üyelik şekli yüzünden yönetici kademe soyunu takip etmek zordu. Hançer’in Bekçileri’nin lideri bir Kuzeyli ve kabile tarihi ile kolayca takip edilebiliyorken; diğer iki üye, kültürlerinin edebi kültüre pek saygısı olmayan ve bu yüzden takip edilmeleri daha da zorlaşan bir Ork ve yerli bir Enginyurt kızıydı. Neyse ki Othmash gro-Gularz ve oğulları İmparatorluk Lejyonu’na olan hizmetlerinden dolayı kayıtlara iyice geçmiş durumdalar. Fakat ben Markarth’ın özenle ayrıntılı bir biçimde yazılmış ve Sorcha’nın her akrabasının doğum kaydını içeren vergi kayıtlarını açığa çıkarana kadar Sorcha’nın kızlarının bulunmaları imkansızdı. Şu an Sorcha’nın soyundan gelmekte olan Drascua, Markarth Hadisesi’nden sonra Ölü Ucube Kulesi’ne kaçtı ve Mevkibeyi tarafından Mevki’nin güvenliğine karşı bir tehdit olarak görülüyor.

Share :