Tılsımcının El Kitabı

Çeviren: Cem Filiz

Tılsımlama, Gizemli Sanatlar Üniversitesi’nin büyücileri tarafından geliştirilmiş bir sanattır. Ne yazık ki bu becerinin bazı ayrıntıları İmparatorluk Şehri’nin yağmalanmasıyla kaybolmuştur. Bu metin sadece tılsımlamanın temel özellikleri üzerinde duracaktır. Yine de Kışhisar Koleji öğrencileri için önemli bir okuma kitabı olarak görülebilir.

Bir zırh ya da silahı tılsımlanmadan önce büyücü uygun tılsımı öğrenmelidir. Bu kişisel bir görevdir. Tılsımlama bir büyücüden diğerine kolayca aktarılabilecek bir yetenek değildir. İlk seviyelerde tılsımlamanın, sadece tılsımlanmış bir nesnenin yok edilmesiyle ve tılsım özelliğinin alınmasıyla elde edilebileceği bilinmelidir.

Tılsımlama Tezgahı bu amaçla tasarlanmıştır. Sadece tılsımlanmış nesneyi tezgaha koy ve gücünü bırakmasını sağla. Sihir büyücüye doğru akacaktır, böylelikle büyücüye tılsımın tasarımı hakkında bilgi aşılanacaktır. Bu sürecin kaçınılmaz bir sonucu olarak da tılsımlanmış nesne yok olacaktır.

Tılsımlanmış bir nesneye başka tılsımlama yapılamaz, bu nedenle tılsımlanacak nesne, hançer ya da miğfer her neyse seçilirken dikkatli olunmalıdır. Tılsımlamayı başlatmadan önce dolu bir ruh cevherine sahip olduğuna emin olmalısın. Tılsım bu ruhu bir enerji kaynağı olarak kullanacaktır. Nesneyi ve ruh cevherini tezgaha yerleştir ve tılsımlama işlemine odaklan. Alet bu ikisini bir araya getirecektir ve sonuç olarak silahı ya da zırhı tılsımlayacaktır.

Zırh tılsımlama kalıcıdır, yani tekrar enerji aktarımı gerektirmez. Bunun sebebini bilmiyoruz. Kolejdekilerden bazılarına göre tılsımlı zırhı giyen kişi ruh enerjisinden sürekli olarak çok düşük miktarda zırha aktararak tılsımın kaybolmasını engeller. Bazılarına göre ise Magnus böyle olmasını istediği içindir. Sebebi her ne olursa olsun tılsımlı zırh ve giysilerdeki tılsım asla kaybolmaz.

Silah tılsımlarında ise durum daha farklıdır. Ruh enerjisini tamamen bitirene kadar yavaş yavaş tüketirler. Tılsım kaybolmaz ama yeni bir dolu ruh cevheriyle silaha enerji aktarılmalıdır. Belki de enerjinin tükenmesine neden olan silahtaki tılsımın yok edici doğasıdır. Bir teoriye göre bunun nedeni her kullanıldığında ruh enerjisinin birazının silahın yaraladığı kurbana akıp gitmesidir. Acemi bir tılsımcı için bunun sebebi oldukça önemsizdir.

Başlarda tılsımlarının çok fazla ruh enerjisi gerektireceğini fark edeceksin. Bu beceride yeteneğini arttırdıkça daha az ruh enerjisi ile aynı etkiyi oluşturabileceksin. Bu nedenle derslerindeki alıştırmaları yap ve gizemli sanatlardaki efendilerinin talimatlarını dinle.

Share :