Gökkubbe

Çeviren: Barış Solmaz

Tamriel’den görünen yıldızlar on üç takıma ayrılır. Bunlardan üçü büyük yıldız takımlarıdır ve Muhafız burçları olarak bilinirler. Bunlar Savaşçı, Büyücü ve Hırsız’dır. Muhafızlardan her birinin üçer yavru burcu vardır. Muhafızlar mevsimleri boyunca bu yavrularını on üçüncü burç olan Yılan’a karşı korurlar.

Güneş, yıldız takımlarından birinin yakınında doğduğunda o burcun mevsimi başlar. Her burcun yaklaşık bir ay süren bir mevsimi vardır. Sadece Yılan’ın mevsimi yoktur çünkü o gökyüzünde diğer burçları tehdit edecek biçimde yer değiştirir.
————————
Savaşçı
Muhafız burçlarından ilki Savaşçı’dır. Savaşçı mevsimleri boyunca yavrularını korur. Savaşçı’nın kendi vakti Ağustos’tur çünkü bu vakitte hasat kaldırmak için kuvvet gerekir. Savaşçı’nın yavruları Hanım, Küheylan ve Bey’dir. Savaşçı işareti altında doğanlar bütün silahlarda yetenekli ama öfkeye de meyilli olurlar.
————————
Büyücü
Büyücü bir Muhafız burcudur ve zamanı Efsunun insanlarca ilk defa kullanıldığı Nisan’dır. Bu muhafızın yavruları Çırak, İfrit ve Ayin’dir. Bu burçtan olanların Efsunu daha fazla olur ve her türlü büyü yapımında daha fazla kabiliyet kazanırlar ama çoğu zaman kibirli ve dalgındırlar.
————————
Hırsız
Muhafızların sonuncusu Hırsız’dır. Onun zamanı ise en karanlık ay olan Aralık’tır. Yavruları Yar, Gölge ve Kule’dir. Bu burçtan olanlar illa hırsız olacak diye bir şey yoktur ama diğerlerinden daha fazla risk alırlar ve işleri genelde rast gider. Tabii şans onlara sürekli gülmeyecektir, bu yüzden diğer burç sahiplerine göre ömürleri daha kısadır.<br>
————————
Yılan
Yılan gökyüzünde yer değiştirir ve bir zamanları yoktur ancak hareketleri bir dereceye kadar tahmin edilebilir. Bu burçtan olanların tamamına özgü özellikler yoktur. Yılan burcundakiler ya en şanslı ya da en şanssızlardır.
————————
Hanım
Hanım, Savaşçı’nın yavrularındandır ve zamanı Eylül’dür. Bu burçtan olanlar nazik ve hoşgörülü olurlar.
————————
Küheylan
Küheylan, Savaşçı’nın yavrularındandır ve zamanı Temmuz’dur. Bu burçtan olanlar sabırsızdır ve her an bir yerden diğerine hareket halindedirler.
————————
Bey
Bey’in zamanı Mart’tır ve ekim vakti Tamriel’i idare eder. Bu burçtan olanlar diğerlerine göre daha güçlü ve sağlıklıdırlar.
————————
Çırak
Çırak’ın zamanı Temmuz’dur. Bu burçtan olanların Efsuna yatkınlığı daha fazladır ama aynı zamanda Efsuna karşı zafiyetleri vardır.
————————
İfrit
İfrit (Golem de denir) Büyücü’nün yavrularındandır. Zamanı Kasım’dır. Bu burçtan olanlar derin Efsun birikimine sahip olan doğal büyücülerdir fakat bu birikimi kendi kendilerine yenileyemezler.
————————
Ayin
Ayin, Büyücü’nün yavrularındandır ve zamanı Ocak ayıdır. Bu burçtan olanlar ayların ve Tanrıların durumuna göre çeşitli kabiliyetler kazanırlar.
————————
Yar
Yar, Hırsız’ın yavrularından biridir ve zamanı Şubat ayıdır. Bu burçtan olanlar zarif ve tutkuludurlar.
————————
Gölge
Gölge’nin zamanı Mayıs’tır. Gölge, kendi burcundan olanlara gölgelerde saklanabilme meziyetini bahşeder.
————————
Kule
Kule, Hırsız’ın yavrularındandır ve zamanı Ekim ayıdır. Bu burçtan olanlar altın bulma ve her türlü kilit açma konusunda diğerlerine göre daha becerikli olurlar.

Share :