Savaş Büyüsü Sanatı

Çeviren: Mr.Clown
Düzenleme: Mehmet Güder

Bölüm 3: Hazırlıklar

Efendi Arctus dedi ki:
1. Saldırına hazır olduğun en uygun zaman; düşmanın zayıf olduğu andır.
Leros Chael: En önemlisi düşman büyücüsünün bilgi birikimidir. Bir an aklını okuman demek, onun zayıf noktasını bilmen demektir.

Sedd Mar: Arctus, “Beş Köprü” savaşından önce Tiber Septim’e düşman savaşı kazanmadan önce takviye kuvvetlerini sürmemesi yönünde telkinde bulundu. Tiber Septim dedi ki “Düşman zaten kazanmışsa, takviye kuvvetleri kullanmak ne işe yarar?”. Usta Arctus cevap verdi; “Düşman, sadece zafer sarhoşluğunda yenilgiye açık olacaktır.” Tiber Septim kendi ordusundan iki kat daha büyük olan orduyu bozguna uğrattı.

2. Bazen düşmanınızın en güçlü yanı zayıflığı olabilir; zayıflığınız bitirici darbeyi vurmanızı sağlayabilir.

Kuzeyliler ve Chimerler arasındaki savaşlarda, Kuzeyli şamanları, Chimer savaşçılarının kafasını karıştırmak ve bunaltmak için, rüzgar ile olan uzmanlıklarını kullanarak, savaştan önce fırtına çağırıyorlardı. Bir gün zeki bir Chimer büyücüsü, buz iblisi yaratıp, O’na Chimer ordusunun yakınlarında ki kayanın altına saklanması için emir vermişti. Her zaman ki gibi Kuzeyliler fırtına çağırdılar, Chimer savaşçıları titremeye başladı. Ama buz iblisi, kayanın yanından çıkınca Chimer savaşçıları bunun bir Kuzeyli şeytanı olduğunu sandılar ve düşman hattına doğru saldırıya geçtiler. Fırtınadan, şeytandan korktuklarından daha az korkuyorlardı… Kuzeyliler, Chimerlerin her zaman ki gibi kaçacağını zannediyorlardı. Chimerler fırtınanın ortasından saldırdıkları zaman… Hazırlıksızlardı… Chimerler o gün kazanmıştı…

3. Seferi planlarken, Büyüsellik ve maddeselliğin ikisini de hesaba kat. Yetenekli bir savaş büyücüsü bu iki kavramın dengeli olduğundan emin olmalı, tek elle kaldırılan şey iki elle kaldırılandan daha ağırdır…

4. Büyüsel ve Maddesel dengede iken, ordu yorulmadan yol alacaktır, ayni menteşeleri iyice yağlanmış bir kapı gibi. Dengede olmadıkları zaman ise ordu, üç ayağı da bir birine girmiş bir köpek gibi yol alacaktır, tek ayak sizi daima karanlığa itecektir.

5. Ordu darbeyi indirdiğinde bulutsuz gökyüzündeki gökgürültüsü gibi olmalı. En iyi galibiyetler düşman tarafından beklenmeyen fakat ardından herkes tarafından öğrenilendir.

6. Yetenekli bir savaş büyücüsü, düşmanın daha savaş başlamadan yenileceğinden emin olmak zorundadır. Yakın dövüşten kaçınılmalı, savaşın geleceği büyüye kalabilir ve mertlik en iyi planları bile alaşağı edebilir. Savaş belli bir zaman sürecinde kazanılır. Düşman savaş başlamadan önce yenildiğini bilirse, savaşmana gerek kalmayabilir.

7. Savaşta kazanmak sadece bir çeşit galibiyettir. Savaşmadan alınan galibiyet ise yapay bir beceridir.

8. Gücünü muhafaza etmek kazanmanın diğer bir yoludur. Savaşı kazanmak için gücünü göstermek, beceri gösterisi değildir. İşte biz bunlara taktik diyoruz, en azından savaş büyüsü sanatında…

Thulidden dir’Tharkun: “Taktikler” kitabına, usta Arctus bildiği bütün Savaş büyülerini ekledi. Bunlar Savaş büyüsünü öğrenmenin sadece ilk adımları. Bütün büyücüler düşmanlarını yakabilirler. Becerikli bir Savaş büyücüsünün gideceği en son yol, düşmanını yok etmektir…

9. Savaş sadece ağaçtaki bir yaprak gibidir; eğer yaprak düşerse, ağaç ölür mü? Fakat dallarını kesersen, bu kez ağaç zayıflar, gövdesi çürümeye başlar, ağacı artık lanetlemişsindir.

10. Eğer hazırlıklarını iyi yaparsan, galibiyetlerinin önü açılır ve böbürlenmeden kazanırsın. Fakat tasarladığın hareketler zayıf ise, galibiyete giden yol pusludur ve başarısızlığın çok çabuk ün salar

Marandro Sul: Savaş büyücülüğü sanatının ustaları olarak bilinenler, genelde hep en az yetenekli olanlardır. Gerçek üstatlar büyük çoğunluk tarafından bilinmezler.

Share :