Gece Ana Gerçeği

Çeviren: Onur Kurtuluş

Rüzgartepe’nin Morag Tong’i ve Tamriel’in her tarafa yayılmış olan Karanlık Kardeşlik’i ile ilgili tonla şey yazıldı. Bu yüzden, en korkulan iki suikastçı topluluğunun nerede ve nasıl kurulduğuyla ilgili bir bilgi kirliliği çıktı. Ya da daha açık konuşmak gerekirse Karanlık Kardeşlik, atası kabul edilen Morag Tong’dan ne zaman ve nasıl ayırıldı.

Çekişmenin en önemli noktası, iki organizasyonda da önemli konumda olan Gece Ana figürü olarak gözüküyor. Kendi hayatımı büyük bir riske atarak yaptığım (Karanlık Kardeşlik, bu bilgiyi kutsal sayıyor) kapsamlı araştırmalar ve görüşmelerden sonra uzun yıllardır süregelen gizemi çözdüm. Sonunda Gece Ana Gerçeği’ni ortaya çıkardım.

İsmi zaman içinde kaybolsa da Gece Ana, önceden önemsiz bir ölümlüydü. İmparatorluk’un Cyrodiil Vilayeti’nde, şimdi Bravil’in olduğu yerdeki küçük bir köyde yaşayan bir Kara Elf’ti. Morag Tang’in saygı duyulan bir üyesiydi ve organizasyondaki diğer arkadaşları gibi o da Daedrik Prens Mephala’ya hizmet eden bir suikastçıydı. Aslında bu kadına organizasyondaki en yüksek seviyedeki kadının aldığı Gece Ana unvanı verilmişti. Gece Ana olmak, grubun kadın yöneticisi olmak gibi bir şeydi – Mephala tarafından seçilmişti, hem saygı duyulur hem de korkulurdu.

Ama kadınlıktan hayaletliğe geçişi kolaylaştıran Mephala değil, bazılarının şeytandan çok daha kötü olarak bahsettiği sonsuz boşluğun kendisi olan Dehşet Lordu Sithis’ti.

2. Çağ 324’teki Potentate suikastının ardından Morag Tong’a karşı bir savaş açıldı. Lonca ayakta kaldı ama Cyrodiil’de ve İmparatorluk’un büyük bir kısmında kökü kazındı. Bu olaylardan kısa bir süre sonra bu Kara Elf kadın, Sithis’in sesini duyduğunu iddia etti. Bahsettiği Dehşet Lordu mutsuzdu. Morag Tong’un başarısızlığı yüzünden de mutsuzdu. Kara Boşluk, kadına, ruha aç olduğunu ve işleri yoluna sokmanın onun görevi olduğunu söyledi.

Ardından Karanlık Kardeşlik efsanesine göre Sithis, Gece Ana’yı yatağında ziyaret etti ve ondan beş çocuğu oldu. İki yıl sonra en umulmadık şey oldu. Kara Elf kadın, Dehşet Lordu’nin planını uyguladı. Bir gece çocuklarını öldürdü ve ruhlarını kara boşluğa gönderdi. Doğruca babalarına.

İnançlarına yapılan bu hakareti öğrenen köy halkı, kadına karşı ayaklandı. Böyle bir hareket Morag Tong’un Gece Ana’sı için bile açıklanamaz bir şeydi. Bir gece öfkeyle toplandılar ve kadına saldırıp onu öldürdüler. Ve bu olayın yaşandığı evi yaktılar. Böylece hikaye bitmişti. Ya da onlar öyle düşündüler.

Otuz yıldan daha fazla bir süre sonra, adı bilinmeyen bir adam kafasının içinde Kara Elf kadının, Sithis’in sesi olduğunu söylediği gibi garip ve rahatlatıcı bir ses duydu. Bu ses, kendini Gece Ana olarak tanıttı ve adama “Dinleyici” dedi – onların ilki olacaktı.

Ve Melun Nedime, onu bu yolun hizmetçisi olarak atadı – Karanlık Kardeşlik olarak bilinen yeni bir suikastçılar loncası kuracaktı. Ama bu lonca Mephala’nın değil Dehşet Lordu Sithis’e hizmet edecekti. Şimdi Morag Tong, unutulmuş çağlardan kalma bir tarihi eser olarak Rüzgartepe’de bulunuyor. Karanlık Kardeşlik, ölümle iş ortaklığı kurmuştu. Bu organizasyon zenginlik ve güçle büyüdü ve Kara Boşluk taze ruhlarla doldu. Gece Ana’nın Dinleyici’yle konuşması mükemmel bir düzendi.

Karanlık Kardeşlik’in ilk günlerinde Gece Ana’nın ve çocuklarının cesedi gömüldüğü yerden çıkarıldı ve evinin altındaki bir mezara gömüldü. Bugün bile orada bulunuyorlar.

Seyahatleriniz sırasında Bravil şehrine giderseniz Şanslı İhtiyar Kadın heykeline giderek dilekte bulunun(yerel gelenek gereği). Kutsal bir yerde olduğunuzu bilin, kötülük yerin altında. Gece Ana’nın yani Melun Nedime’nin üstünde durursanız şansınız tükenmiş demektir.

Share :