Efsanevi Şafak Tefsirleri – 3.Bölüm

Çeviren: Deniz Görmez & Furkan ALKAN

Tepesinde herkesin arzu ettiğince olabildiği Kule, Cennet’in bütün katmanlarına değer, ey yeni gelenler, kardeşlerim. Dahası: o kişi bir zamanlar olduğu gibi olur ve yine de o yolda ardından yürüyenler için değişmiştir. Bu Nu-mantia’nın üçüncü anahtarı ve ölümlülerin nasıl yaratıcı ve yaratıcıların nasıl tekrar ölümlü olduklarının sırrıdır. Çark’ın İskeleti onların bedenlerine gereksinim duyar ve bu insanoğlunun mirasıdır.
————————
Onlardan her kim yeminini bozarsa sonu olmayan tanrıların hızlı koşan köpekleri onların peşindedir. Ejder’in Kanı altı bin yıl boyunca uhrevi labirentin, ki bu Arena’dır, yükselişini sakladı fakat yine de onların inkar ettiği Yeminbağı’dır. Kitap’la birlikte bu anahtarı da al ve kabuk kuşananları çevreleyen kabuğu delip geç! Altın post! SCARAB AE AURBEX!
————————
Wyvahlar olsun yeminini bozanlara! Şöyle der altın post hakkında Mysterium Xarses “Yoldan çıkmışlara, umudunu yitirmişlere kanmayın çünkü onların inançlarını yitirmelerine Aedra sebep oldu.” Sözleri vasıtasıyla Lord Dagon, bu inançsızları yok etmemizi öğütler. “Yok et onları ya da son damlasına kadar aksın kanın o inançsızlarla ve onları yürümeye sevk eden Büyüklük’ün iradesinden kazan biraz. Tükür üzerlerine ya da onların yanında onları geciktiren alevle yan. Onları Mnemoli olarak belle.”
————————
Ey okuyucu! Her yeni uzvun bedeli az bilinence ödenir. Gör, kardeşim ve Hydra’ya verme daha fazla.
————————
Ruhunda gölgeden bir koro hissedeceksin yakında, ey okuyucu! Şu anda içinde olduğun odanın gözleri ve sesleri olacak. Sayesinde bunları okuduğun mumun ya da büyünün ışığı bahsettiğim hainlere yol olacak. Küçük gör onları ve korkma. Onlara adlar tak, onların doğalarına seslen. Ben, yıldızların Mankar’ı, yanındayım ve ben seni Kule’ye ihanet edenlerin yeni devrimle yüzleri aydınlanana dek oradan oraya uçuşan camdan bulutlarda asılacağı cennetime götürmek için geldim.
————————
Tutun buna çünkü bu senin Mnemoli’ye karşı savunmandır. Onlar maviye döner seslerin içinden ve ancak yer fışkıran yeni kabukla sarsıldığında parlarlar. Onlara de ki “Haydi! GHARTOK AL MNEM! Tanrı geldi! NUMI MORA! NUM DALAE MNEM!”
————————
O yoldan bir kez yürüdün mü, girdin mi Gizem’e, gücünü teslim eder o sana. Efsane ilk arzulananlardan başka bir şey değildir artık. Tarif edilemeyen gerçek. Dördüncü anahtarı ararken bunu düşün iyice.
————————
Unutma “İlk Kule Emreder; yaratığın bağını en çok hasar verebileceği yerde çöz. Mundus’un Tanrısı olarak, onun soyu da kendi ilahi kıvılcımlarından ortaya çıkarak kendisine benzeyecek. Bizler Sekiz kere sekiz piskoposlarız. Padomay’ın evi bizleri tek çıkış olarak görsün.”
————————
CHIM. Yeri şekillendirebileceğini bilenler. Bir zamanlar ormanla kaplı Kızıl Kral’ın evine şahitlik edin.
————————
Her kim ki Cennete girer, annesinin karnına girer. AE ALMA RUMA! Aurbis her şekilde biter.
————————
Elbette ki biter, biter her şey, biz Seher’imiz boyunca aranırken. Titre şimdi ve yol kenarlarındaki yetimlerle birlik ol, onlar ki besler beni. Takip et ve ben de içten içe hayran olayım sana. İlk kızım, Dagonite yolundan kaçtı. Onun adı Ruma idi ve ben onu katıksız yedim ve öğrenen bir tane daha yarattım, onu sevdim ve siyah kuşlar her zaman ikizinin suretinde uçuştular.
————————
Senin örtün yıldızların ışığıdır, kardeşim. Görmek için sarın ona ve ışığını cennete topla.

Share :