Kolb ile Ejderha

Kuzeyli Çocuklar İçin Bir Macera

(Rakamları takip ederek kendi hikayenizi yazın)

Çeviren: Enes Yetiş

————————
1 – Kolb cesur bir Kuzeyli savaşçısıydı. Bir gün Ustası ondan, köyü tehdit eden kötü kalpli ejderhayı öldürmesini istedi. “Dağ geçidinden geç, Kolb”, dedi Ustası. “Ejderhayı diğer tarafta bulabilirsin.”

————————
2 – Kolb en sevdiği baltasını ve kalkanını alarak dağ geçidine doğru yola çıktı. Orada biri buz gibi soğuk, diğeri rüzgârlı iki tane mağara buldu, bir de daracık bir patika.

Soğuk mağaraya gir (17)

Rüzgârlı mağaraya gir (8)

Patikadan yürü (12)

————————
3 – Kolb kayalık tepelerin zirvesine çıktı. Aşağıda uyuyan ejderhayı görebiliyordu. Yolun kenarında bir de taverna vardı.

Aşağıya in (16)

Tavernaya git (14)

————————
4 – Kolb kötü kokuyu takip etti ve pis bir orka rastladı! Ork kükredi ve dikenli sopasıyla Kolb’a saldırdı.

Kalkanı kullan (9)

Baltayı savur (13)

————————
5 – Kolb bataklıkta ilerlerken yolunun üzerinde duran bir hayalet gördü.

Hayalete saldır (15)

Altın ver (10)

————————
6 – Kolb boyuna saldırdı, baltanın başı yaratığın sert pullu boynuna saplandı. Yaratık bağırmaya sağa sola saldırmaya başladı ama Kolb pes etmedi ve sonunda boynunu tamamen keserek yaratığı öldürdü. Kolb muzaffer bir eda ile evine döndü ve o günden sonra köy, asla ejderha tarafından rahatsız edilmedi.
SON

————————
7 – Bataklığı geçtikten sonra, Kolb ejderhanın inini ve bir de yakında küçük şirin bir taverna gördü.

İne git (16)

Tavernaya git (14)

————————
8 – Şiddetli bir rüzgâr Kolb’un meşalesini söndürdü, sonra da onu bir çukurun içine düşürdü. Düşerken kayalarda başını yardı ve öldü.
SON

————————
9 – Orkun sopası Kolb’un önce kalkanını sonra da yüzünü paramparça etti. Ork Kolb’u öldürdü ve daha sonra kemiklerinden çorba yapıp içti.
SON

————————
10 – Kolb küçükken ninesinin anlattığı bir masalı hatırladı ve iki altın parayı hayalete doğru attı, hayalet duman olup dağıldı.

(7) numaralı maddeye git

————————
11 – Kolb yaratığın karnına doğru sinsice ilerledi ama ejderha onu fark etti ve göz açıp kapayıncaya kadar onu yakalayıp, baltasıyla ve her şeyiyle birlikte midesine indirdi.
SON

————————
12 – Kolb merdiveni tırmandı ve bir kampa rastladı. Orada kendisine ekmek ikram eden bilge bir adamla tanıştı. Bilge adam ona ejderhanın inine giden iki yol gösterdi. Biri tepelerden, diğeri bataklıktan geçiyordu.

Tepelerden git (3)

Bataklıktan git (5)

————————
13 – Ork ona vurmadan önce, Kolb görkemli baltasını savurdu. Orkun kafası ve elinde tuttuğu dikenli sopası aynı anda yere düştü.

(3) numaralı maddeye git

————————
14 – Kolb ejderhayla dövüşmeden önce biraz dinlenmek için tavernada konaklamak istedi. Lakin tavernayı Ulu Elfler işletiyordu ve Kolb’un parasını çalmak için içkisine zehir koyup onu öldürdüler.
SON

————————
15 – Kolb baltasını olabildiğince güçlü bir şekilde hayalete doğru savurdu, ancak bunun hayalet üzerinde hiçbir etkisi olmadı. Hayalet Kolb’un içinden geçti ve onu asla uyanmayacağı derin bir uykuya soktu.
SON

————————
16 – Kolb ejderhanın burnundan dumanlar çıkararak uyuduğu ine vardı. Kirli hava gözlerini yakıyordu ve az kalsın yerde duran iskeletlere takılıyordu. Ejderha uykusunda yana doğru döndü ve karnıyla boynu açıkta kaldı.

Boynuna saldır (6)

Karnına saldır (11)

————————
17 – Kolb soğuk mağaraya girdi, ancak damarlarında akan Kuzeyli onu sıcak tuttu. Önünde pis kokulu, solunda da rüzgarlı olmak üzere iki tane mağara gördü. Az ileride de bir merdiven vardı.

Pis kokulu tünele gir (4)

Rüzgarlı tünele gir (8)

Merdiveni tırman (12)

Share :