Kuzeyliler Ayaklanın!

Çeviren: İsa Arslan

Kuzeyliler Ayaklanın! İmparatorluk zulmünün kösteklerini söküp atın. Sahte imparatorların karşısında eğilmeyin. Kanınıza, yurdunuza göre davranın.

İmparatorluk kutsal Talos’a ibadet edemeyeceğimizi söylüyor. Bir insan tanrısını bir anda nasıl kenara atabilir? Skyrim’in hakiki bir evladı nasıl vatanının bağrından kopup yükselmiş bir tanrıyı dışlayabilir? Yüce Tiber Septim, ilk imparator, tüm Tamriel’in fatihi, Akatosh’un sağ kolu olması için tanrılığa yükseltildi. Skyrim’in hakiki evladı, kar ve kan ülkesinde doğan, insanlarımızın onuru Tiber Septim şimdi güç ve şeref tanrısı Talos’tur. İmparatorluk’un ona tapamayacağımızı söyleme hakkı yoktur.

Kendi ulu kralımız Torygg imparatorluğu bize tercih etti. Tanrımızı barış uğruna sattı. Yabancı bir memlekette Thalmor’la yapılan, imparator tarafından imzalanan anlaşmayı kabul etti. Böyle bir anlaşmaya sadık kalmak zorunda mıyız? Hayır! Binlerce kez hayır.

Tarihin tekerrür etmesine izin vermeyin. Aldmeri Hükümdarlığı ve onun Thalmor efendileri insanlara savaş açtı, aynen elflerin Ysgramor ve halkımıza eski zamanlarda açtığı savaş gibi. Işık saçan Saarthal, kalleş saldırılarıyla köküne kadar yakıldı, yıkıldı, harabe haline getirildi. Ama Ysgramor ve evlatları 500 Yoldaş topladı ve elfler üzerine sefer edip onları Skyrim’den attı. Babalarımızın savaştığı Büyük Savaş’ta elfler yine sebepsiz yere insanlara saldırarak bize ihanet etti. Hükümdarlık ve Thalmor’a güvenilmez!

Ysgramor gibi Ulfric Fırtınapelerin de Skyrim’in gerçek kahramanıdır. İsmi gelecek nesiller boyunca Sovngarde’de yankılanacaktır. Kral Torygg’e meydan okuyup dövüşteki hünerlerini göstermeye davet etme cesareti sadece onda vardı. Ulfric’e Talos’un hediyesi olan thu’um hain hükümdarı yere serdi. Onun ölümüyle birlikte imparatorluk kösteklerinden ve tahtı karartan Thalmor efendilerinden kurtulduk.

İmparatorluk bizi yönetmesi için lejyonlar gönderdi. Onlar da kendi davaları için bizim insanlarımızı topladı. Kardeşi kardeşe, babayı çocuğa kırdırdılar. Skyrim’in imparatorluk adına, kendi davaları için, kendi kendisiyle savaşmasına sebep oldular. Bizi bölmelerine izin vermeyin. Bizi fethetmelerine izin vermeyin! Talos’a tapınmayı yasaklayan imparatorluk kanununu reddedin. Ulfric Fırtınapelerin ve davasına katılın!!

Share :