Çifte Gizem

Yazan: Brarilu Theran

Çeviren: Onur Kurtuluş

Gizlediğim sırlardan hiç kimsenin yararlanamayacağından tamamen eminim. Ölüm döşeğindeydim ve bir zamanların gizemleriyle ilgili bir şeyler öğrenmekten nefret ediyordum. Bunu yaşlı bir adamın anıları olarak sayın. Ya da üstat bir tılsımcının sezgileri olarak. Hangisini seçtiğiniz benim için önemsiz.

Tılsımlamanın sınırlı olduğu bilinir ama eskiden o sınır yokmuş. Bu çağın en iyi tılsımcıları, zırh ve silahların demir ve derilerine neredeyse bütün büyüleri uygulayabilirler. Ama bir defa tılsımlanmış eşya tekrar tılsımlanamaz. Buna İlklerin Yasası denir. Sadece birinci tılsımlama etkili olur.

Yaşamım boyunca birçok yere gittim. Yaztutan Adası’na gittim, Psijic Keşişleri ile sohbet ettim, Akavir kıyılarında yürüdüm. Ölmeden önce kayıp Yaşlıçam’ı görmeyi umuyordum ama başaramadım. İmkansız bir şeyi bile yaptım. Bir ejderhayla konuştum.

Ejderhaların dünyadan gittiği söyleniyordu. Ama bir tane buldum. Vvardenfell’deki harabelere saklanmıştı, ona saldırdım. Büyüm, canavarları devirmeye yettiğini kanıtlamıştı. Eğer bu sizi şaşırttıysa bir zamanlar çok yetenekli bir alevbüyücüsü olduğumu söyleyebilirim.

Yorulmuştum ve büyülerim neredeyse bitmişti. Ejdere barış teklifi yaptım, sırlarını anlatırsa hayatını bağışlamayı önerdim. Buna rağmen kibirliydi, bir hayata karşılık olarak bir sıra anlaştık. Adını sordum ama bunu söylemektense ölmeyi tercih edeceğini söyledi. Onun yerine başka bir şey önerdi. İlklerin Yasası’nı bu şekilde öğrendim.

Yasa çiğnenemezdi. Ama yetenekli bir tılsımcı, iki tılsımı aynı anda bir eşyaya uygulayabilir. İnsanlar ve elflerde sınır ikidir. Ejderha, insanlarda ve elflerde iki kol, iki bacak, iki göz ve iki kulak olduğunu söyledi. Bununla ne alakası var dediğimde ise sadece güldü.

Tılsımcı, bir tılsımı sol eliyle tutarken sağ eliyle de diğerini tutmalı. Gözler sadece birine odaklanmışken kulaklar diğerine odaklanmalı. Bacakları sorduğumda ise yine güldü.

Bu teknikte ustalaşmak için iki yılımı harcadım. Geçtiğimiz ay hem ateş hem de korku tılsımı bulunan bir kılıç yaptım. Bir tane daha yapacak gücüm yok. Modern çağlarda hiçbir tılsımcının yapamadığı bir şeyi yaptığım için ölüme galip biri olarak gideceğim.

Share :