Büyük Çöküş

Çeviren: Oğuz Ayyıldız

Saygıdeğer Kışhisar Mevkibeyi Valdimar’a,

İlk olarak, tüm samimiyetim ile taziyelerimi kabul ediniz. Herkes kadar ben de, ailenizi kaybedişinizi ve üzüntünüzü en derin duygularımla paylaşıyorum.

Anladığım kadarıyla konseyinizdeki bazı üyeler bu olayın suçlusu olarak Kolej’deki meslektaşlarımı görüyormuş. Olayın üzerinizde oluşturabileceği yoğun duygu çöküntüsünün ve üstesinden gelme çabanızın farkındayım. Lakin konuyu enine boyuna düşünmenizi rica ediyorum.

Siz de herkes gibi Kolej’in Kışhisar’daki tarihinin ve şöhretinin farkındasınız. Uzun bir süredir şehriniz için gurur kaynağı olmuştur, Skyrim için eşsiz bir vazgeçilmezdir. Bazı büyük büyücüler burada eğitim almışlardır ve Kolejimiz Tamriel’in diğer bölgeleri ile birlikte olumlu iletişim kurmuştur.

Bu iletişim ağının geçtiğimiz otuz, kırk yıllık zaman diliminde bazı sorunlarla karşılaştığı söylenebilir. Oblivion krizi sonrasında, aramızdaki birçok büyücünün Mistik Şafak Tarikatı’nın yol açtığı hasarı düzeltmeye çalışmasına rağmen, Skyrim’de yaşayan halkın büyücülere güven duymamaları çok doğaldır. Kolejimiz böyle bir tepkiyi bekliyordu ama bu güvensizliğim zamanla azalmasını umuyoruz.

Ve ardından, Kızıl dönem. Kimse Kızıl Dağ’ın patlayacağını ya da Kara Elf kültürünün yok olmasına sebep olacağını kimse tahmin edemedi. Atalarınız yeteri kadar mülteciyi barındırdı, özellikle Kolej öğrencilerine katkıda bulunanlara. Oldukça minnettarız.

Kara Elf’lere Solstheim Ada’sını cömertce yeni yaşam alanı olarak önerdiklerinde, herkes gibi ben de şaşırmıştım. Fakat herkesin ortak fikri olan Kara Elflerin Skyrim’i terk etmeleri gerektiği fikrini benimsememiştim. Kışhisarlı çoğu kişinin, büyücülerin etrafa yayılmalarından ziyade Kolej’de kalmayı seçmelerinden rahatsız olduğu gözümüzden kaçmadı.

Şu sıralar bir yıla yakın bir zamandır kıyı şeritlerimizi harap eden kasırganın hepimize çok zarar verse de artık bittiğini biliyoruz. Kolej’in bu yıkımdan etkilenmemesinin sebebi uzun zaman önce bu nedenle etrafına konulan koruma büyüleridir. Durum böyleyken bu yıkımın sorumlusu Kolej olarak görülemez ve sizi temin ederim ki bu yıkımla Kolej’in uzaktan yakından alakası yoktur.

Kışhisar’da yayılan dedikodular için sizi kesinlikle sorumlu tutmuyorum. Bu konu ile ilgili, dedikoduların dallanıp budaklanıp yerel bir inanışa dönüşmemesi için sizi uyarıyorum. İlişkilerimiz tıpkı Kışhisar gibi harap olmasını istemiyorum ve sizi temin ederimki Kışhisar Koleji uzun, çok uzun bir süre daha burada olacaktır.

Daimi destekçiniz,

Baş Büyücü Deneth

Share :