Ejdermuhafızı Yıllığı

Çeviren: Onur Kurtuluş

Yazarın Notu: 2800-2819 (Eski takvime göre 4329-4338) yılları arasında olan bitenleri gösteren bu çalışmayı Sema-Alem Tapınağı’ndaki Ejdermuhafızı Yıllığı’ndan kopyaladım, Kardeş Annulus, 2.Çağ 568.

2801: İmparator Kastav, mevkibeylerinin zorunlu askerlik için yeterli sayıyı göndereceğinden emin olmak için Markarth ve Roldan’dan rehine toplasınlar diye Ejdermuhafızıları yeniden gönderdi. Her zamanki gibi Üstadımızın resmi itirazı reddedildi. Bu olayların yerel halkla dostluk kurmayı zorlaştırmasıyla birlikte bu “rehineler”, rahip yardımcılarıyla birlikte tutulup onlarla birlikte eğitiliyordu.

2804: Kışhisar Ayaklanması çıktığı zaman Üstadımız, isyanı bastırmak için Ejdermuhafızıları göndermesi emrini reddetti. İmparator, kaynaklarımızın kesilmesini emretti ama Enginyurt Halkı’yla yaptığımız anlaşmalar bize fazlasıyla yetiyordu. Büyük Usta da Bağlılık Yemini’ne aykırı olsa da Üstadın yaptıklarını destekledi.

2805: Tapınak kuşatıldı. Kışhisar’a Aptal Kalien gönderilmiş ve şehri yağmalamıştı. Ejdermuhafızılara kabul edilmemesinin bir sebebi vardı. Ama yerel halk Akaviri arasında da farklılıklar olacağını düşünmüyordu. Yıllardır iyi ilişkiler kurmaya çalıştığımız Skyrim Halkı’yla yine en başa dönmüştük.

2806: Tapınaktaki kuşatma kaldırıldığı zaman II. Reman tahta çıktığını öğrendik. Tapınağın itibarını yükseltelim diye İmparator’un Skyrim’e ilk gelişi için merasim kıtası hazırladık.

2809: Doğu’da ejderha olduğuyla ilgili raporlar aldık. Hemen gözcüler gönderildi ve orada olduklarını kanıtlayan şeyler bulundu ama biz yaklaşırken kaçmıştı. Hayatta kalanlar çok tedbirliydiler.

2812: Alduin Duvarı’nın inşasına başlamak için sonunda İmparator’dan izin alabildik. İmparatorluktaki tüm Tapınaklardan en iyi zanaatkarlar geldi ve Üstadımız tarafından yönetilen büyük çalışma başladı. Uyacakları tek şey, Üstadın eşsiz ejderha ilmiydi.

2813: Aldun Duvarı’nın yapımı devam ediyordu. İşleri yavaşlattığı için Üstadımız birkaç zanaatkarı (adına gerek olmayan Batı’daki bir Tapınaktan geliyorlardı, dik kafalı gösterişçiler olarak da bilinirler) kovdu. İşi tehlikeye atacak şeyler yapılmamalıydı. Ne de olsa Alduin Duvarı bizden sonra geleceklere bir armağanımız olacaktı.

2815: Yaz geldiğinde Büyük Usta, gelişmeleri görmek için Duvar’ı ziyaret etti. Masraflar konusunda çok şikayet alıyordu (kimden geldiğini düşünmek çok da zor değil) ama daha yarısı bitmiş olmasına rağmen Duvar’dan çok etkilenmişti. Üstadımıza, üzerinde İmparatorluk mührü bulunan bir Talepname verdi. Daha fazla gecikme olmayacaktı!

Doğu’daki ejderhalarla ilgili sonradan gelen raporlar doğrulanamadı.

2818: Uğurlu bir yıl. Alduin Duvarı bitti, bir ejderha bulunup öldürüldü ve Duvar’ın ithaf edilmesi için İmparator II. Reman geldi. Skyrim’deki tüm Ejdermuhafızları arasında törenle Kan Mührü yapıldı. Bazı Tapınaklar, bu büyük onura sahip oldukları için övündüler.

Share :