Gizemli Akavir

Çeviren: Light Bringer Lord

Düzenleme: Mehmet Güder

Akavir, “Ejderha Toprağı” anlamına gelir. Tamriel ise ” Şafağın güzelliği” demektir. Atmora da ” Yaşlı orman” kelimesini karşılar. Sadece Kızıl Muhafızlar, Yokuda’nın ne demek istediğini anlamıştır.

Akavir, yaratıkların krallığıdır. Hiçbir insan veya Mer, Akavir de yaşamaz, her ne kadar zamanında insanlar Akavir’de yaşamış olsalar da. Ama bu insanlar çok önceden Tsaesci’nin vampirik yılan halkı tarafından yenilmiştir. Eğer sonları böyle olmasaydı, bu insanlar bir süre sonra Tamriel’e göç ederlerdi. Kuzeyliler, Atmora’yı Tamriel için terk ettiler. Onlardan önce, elfler Aldmeris’i Tamriel için terk etmişlerdi. Kızıl Muhafızlar yolculuklarına başlamak için Yokuda’yı yok ettiler. Bütün insanlar ve Mer’ler Tamriel’in yaratılışın merkezi olduğunu, orada Son Savaşın olacağını ve tanrıların orada Lorkhan’ı yok ettiklerini ve gizemlerin Adamantine kulesini terk ettiklerini biliyordu. Akaviri’nin Tamriel hakkında ne düşündüğünü kim bilebilir? Ama bir sorun kendinize: Neden Tamriel’i üç kereden fazla işgal etmeyi denediler?

Akavir’in 4 tane vatani vardır: Kamal, Tsaesci, Tang Mo ve Ka Po’Tun. Tamriel’i işgal etmekle meşgul olmadıkları zaman, kendi aralarında savaşırlar.

Kamal, “Kar cehennemi” demektir. Orada iblis orduları yaşar. Her yaz, iblisler erir ve Tang Mo’yu işgal ederler ama Tang Mo’nun cesur maymun halkı her zaman onları geri püskürtür. Bir keresinde iblisler arasında kral olan Ada’Soom Dir-Kamal, Morrowind’i işgal etmeye çalışmıştı ama Almalexia ve Yeraltıkralı onu Kızıl Dağ’da yok etti.

Tsaesci “Yılan sarayı” demektir, Akavir’de Kaplan-Ejder gelmeden önceki en büyük güçtür. Buranın yılan halkı, Akavir’de yaşayan bütün insanları çok önceden yemişti ama hala onlara benzerler. Uzun, korkutucu bir şekilde güzel ve ölümsüzlerdir. Yakınlardaki adalarda onlara isçi gücü ve taze kan sağlayan goblinleri esir alırlar. Tsaesci’nin elinde bulundurdukları topraklar geniştir. Tamriel’in yerlileri Akaviri’yi düşündüğü zaman akıllarına yılan halk gelir çünkü bundan önceki çağda yılan halkın içinden biri Cyrodiil imparatorluğunu 400 yıl boyunca yönetmişti. Adi Potentate Versidue-Shaie idi ve Morag Tong tarafından öldürülmüştü.

Tang Mo “Bin Maymun Adaları” anlamına gelir. Maymun halkının içinde birçok maymun türü vardır ve hepsi de iyi kalpli, cesur ve sadelik abidesidirler. (ve çoğu da kafayı yemiştir). Zorunda olduklarında ordular oluştururlar zira bütün Akaviri vatanları zaman zaman onları esir almak istemiştir. Maymun halk kimden daha fazla nefret ettiğine karar veremez ama maymunlardan birisine sorarsanız büyük olasılıkla cevabi yılan halk olacaktır. Bir zamanlar düşman olsalar bile, su anda Ka Po’Tun un kaplan halkıyla müttefiklerdir.

Ka Po’Tun Kaplan-ejderha imparatorluğu demektir. Buradaki kedi halk kutsal kaplan-ejderha olan Tosh Raka tarafından yöneltilmektedir. Şu anda çok güçlü bir imparatorluktur hatta Tsaesci’den bile güçlülerdir.(Ama denizde Tsaesci hepsinden çok daha güçlüdür) Yılan halk bütün insanları yedikten sonra, onlar da bütün ejderhaları yemeye çalıştılar. Kızıl ejderleri esir almayı basardılar ama siyah ejderler Po Tun ‘a kaçtı. Sonrasında ise kedileri ve yılanları çok zayıf düşüren ve ejderleri öldüren bir savaş yaşandı. O zamandan beri kedi halk, ejderhaya dönüşmeyi denemiştir. Bunu ilk yapabilen ise Tosh Raka’dır. O dünyadaki en büyük ejderhadır, turuncu ve siyah renktedir ve birçok yeni düşüncesi vardır.

Tosh Raka derki “İlk olarak, bütün vampir yılanları öldüreceğiz”. Sonra ise kaplan-ejderha imparator Tamriel’i işgal etmek istemektedir.

Share :