Daedra Kitabı

Çeviren: Bedirhan Köse

Azura, işi alacakaranlık ve şafak olan, tan diyarları arasındaki büyü… Aygölgesi, Güllerin Anası ve Gece Gökyüzünün Kraliçesi olarak bilinir.
————————
Boethiah, işi yalan ve komplo ve gizli cinayet planları, suikast, ihanet ve iktidarın haksız ele geçirilmesidir.
————————
Clavicus Vile, işi ayinsel yakarışlar ve antlaşmalarla güç ya da dilek kazandırmaktır.
————————
Hermaeus Mora, işi kaderin dalgalarını, geçmişi ve geleceği yıldızlarda ve cennette okunduğu gibi izlemektir, bilgi ve hafıza hazinelerinin efendisidir.
————————
Hircine, işi av, Daedra Sporu, Büyük Oyun ve takip. Avcı ve “İnsansı İblisler” in babası olarak bilinir.
————————
Malacath, reddedilenleri ve sürgünleri himayesine alandır. Edilmiş yeminin bekçisi ve Kanlı Lanet olarak bilinir.
————————
Mehrunes Dagon, işi yıkım, değişim, devrim, enerji ve hırsdır.
————————
Mephala, işi insanlara gizli görünmektir. Ağ Örücü, Örücü ve Örümcek isimleriyle bilinir. Bilindiği kadarıyla tek amacı ölümlülerin hayatına kendi eğlencesi için karışmaktır.
————————
Meridya, işi insanlara gizli olan, yaşayanların enerjileriyle bağdaştırılır.
————————
Molag Bal, işi ölümlülerin hakimiyeti ve köleliği olandır. Amacı ölümlülerin ruhlarını toplamak ve ölümlü diyarlara anlaşmazlık tohumları ekerek ölümlü ruhları idaresi altına almaktır.
————————
Namira, işi antik karanlık olandır. “Daedra Ruhu” olarak bilinir. Türlü karanlıkların ve gölgeli ruhların hakimi, örümcekler, böcekler ve insanları içgüdüsel olarak iğrendiren yaratıklarla ilintilendirilir…
————————
Nocturnal, işi gece ve karanlık olandır. “Gece Hanımı” olarak bilinir.
————————
Peryite, işi Oblivion’un en alt tabakasını yönetmektir, “İş Ustası” olarak bilinir.
————————
Sanguine, işi haz alemler ve çapkınlık, karanlık tabiatın tutkulu zevkleri olarak sayılabilir…
————————
Sheogorath, işi çılgınlık olan ve nedenleri bilinmeyendir.
————————
Vaernima, işi rüya ve kabusların alemidir ve diyarından sadece kötü kehanetler çıkar.
————————
[” Malacath” başlığının altında özellikle işaretlenmiş olarak, Malacath tarafından kutsanmış ve ölümlülerin kullanımına adanmış olan ” Zindancı” ya bir referans bulacaksınız. Kısaca, referansa göre silahın güçlerini çağıran herhangi bir Daedra, Oblivion’un boşluğuna sürgün edilecektir.]

“Daedra’nın efsanevi eserlerinden, bazıları çok bilinir, ” Azura’nın Yıldızı” ve Sheogorath’ın ” Çılgındeğnek” i gibi. Diğerleri daha az bilinir, ” Zindancı”, ” Mackkan’ın Çekici” ve ” Daedra’nın felaketi” gibi.”

“… Malacath kendi Daedra soyuna karşı daha etkili olmak için Scourge’u kutsasa da, Daedrik ellere düşerek alçaklar ve terk edilmişler arasındaki özel bir savaşın eşyası olacağını düşünmemişti. Bu yüzden Malacath eşyayı lanetledi, öyle ki karanlık soydan biri onun güçlerini kullanmaya çalışırsa, bir delik açılarak o Daedra’yı yutacak ve onu Oblivion’un boşluğuna, zamanın tamamı boyunca Gerçek ve Hayali dünyalara dönüş yolunu arayacağı yere atacaktı.”

Share :