Bir Centilmenin Akçay Rehberi

Çeviren: Muratcan Agiç

Bu olmazsa olmaz rehbere hoş geldiniz, efendim. Bu sayfalarda, naçizane yazar ve rehberiniz, ben size Kuzeyin Mücevheri, harika şehir Akçay’ı tasvir edeceğim.

Akçay, bir geceliğine veya bir ömürlüğüne macera, servet ve yoldaş arayışında olanlara sayısız fırsatlar sunar. Şehrin, bir değil iki adet değerli tavernası vardır ve oralar bol bol bakirelerle ve genç kızlarla doludur.

Şehir, Skyrim’in merkezinde bulunur ve hiçbir yere çok uzak olmaması iyi bir şeydir. Kayalık bir tepenin üzerinde bulunan Akçay, etrafını çevreleyen çimenli ovaların hakimidir. Yüksek tahta duvarları, vatandaşlarını kurtlardan, mamutlardan, haydutlardan ve dışarıda gizlenmiş diğer tehlikelerden korur.

Şehrin ana kapısından ilk adımınızı attığınızda, kendinizi Düzlük Mahallesi’nde bulacaksınız. Burası böyle adlandırılmıştır çünkü şehrin üç semtinden en alçakta olanıdır.

Ah, işte burada tüm Skyrim’deki en iyi tavernalar arasında saydığım Sancaklı Kısrak bulunur. Eğer aradığınız kadınlarsa, işiniz epey zor diyebilirim.

Hulda ismindeki kuvvetli bir kız barla ilgileniyor. O sert Kuzeyli dış görünüşünün sizi kandırmasına izin vermeyin çünkü o da tüm Kuzeyli kadınların gizlemek için çok uğraştığı benzer ateşli tutkulara sahiptir. Saadia, kadın barmen, egzotik bir Kızılmuhafız güzelidir. Epey gizemlidir ve naçizane rehberiniz, onun sırlarını öğrenmeyi aklına koymuştur.

Sancaklı Kısrak’ın dış tarafı mütevazı bir pazar yeridir ve orası tam da gerçek aşkı bulduğum yerdir. Eğer bu konuda da rehberlik sağlamayacaksa neden bu kitapları yazıyorum ki ne de olsa yoldaş bir köpeği avından vazgeçirmemek gerekir. Senden de şahsıma bu iyiliği istemeliyim.

Adı Carlotta Valentia ve o, gündüz saatlerinde ekmek yapıp satarak mütevazı bir yaşam süren muhteşem bir güzellik. Tanrılar şahidimdir ki o yaşam dolu güzellik bir gün benim olacak!

Ve tabi ki, Düzlük Mahallesi’nde başka hizmet veren yerler de vardır. Belethor’un Temel Eşyalar Mağazası, maceracı gezginler için çeşit çeşit malları, Arcadia’nın Kazanı ise, bir eczanede bulunabilecek tüm güçlendiricileri ve bitkileri satışa sunar.

Arcadia, sıcakkanlı tiplerdendir. Evinden uzakta bir İmparatorluk yoldaşı olduğundan, laflamak için sık sık onu ziyaret ederim. Ancak, o bana göre birazcık yaşlı. Görmüş geçirmiş bir beyefendi onu önemli bir yoldaş olarak görebilir.

Kılıcınızın bilenmiş ya da zırhınızın dövülmüş olması gerekiyorsa Savaşnedimesi, ana kapının hemen yanında demircilik hizmeti sunuyor. Demirci, Adrianne Avenicci adında hoş bir Kuzeyli ama Ulfberth Savaşayısı adında iri kıyım bir canavarla evli.

Adrianne epey alımlıdır fakat ben olsam kocasının savaş baltasının keskin ucuyla kendimin tanıştırılmasını istemezdim. Ama evli kadınlar benim tercihimiz diyorsanız, durmayın devam edin fakat sakın kimse beni uyarmamıştı demeyin!

Demircinin yanı Sarhoş Avcı’dır. Burası, daha zengin kesimden olan bazı beyefendilerin içkilerini ve yer yüzünde olup bitenleri paylaşmak için toplandıkları yerdir. Eğer kaliteli şarabınızı yudumlarken daha seçkin sınıftaki arkadaşlarla bir arada olmayı tercih ediyorsanız, burada kendinizi evinizdeymiş gibi hissedeceksiniz.

Rüzgar Mahallesi hakkında az da olsa söyleyeceklerim var. Şehrin bu ikinci katmanındaki binaların çoğu hanelerden oluşur ama aynı zamanda burada bir Kynareth Tapınağı ve Yoldaşların bal şarabı salonu olan Jorrvaskr Karargahı bulunur.

Salonda her zaman birkaç düzenbaz herif olabilir. Bununla birlikte tapınakta ufak bir oyuna rastlayacaksınız. Rahibe, Danica Safpınar, neredeyse sadece ruhsal meselelerle ilgilenir.

Hele şükür Mevkibeyi’nin kalesinin bulunduğu özel bölge olan Bulutlu Tepe’ye geldik. Ejderkonak’ın taştan duvarlarının içinde yaşadığım birkaç neşe verici macerayı anlatayım.

Güzel konuşan bir İmparatorluktan en kolay etkilenenler, hizmetçi kızlardır. Ee bir de Skyrim’de geceler epey soğuk olur, ne demek istediğimi anlarsınız ya.

Ve sarayın alt katlarında bulunan şehrin cezaevini bir iki kere ziyaret ettiğimi inkar etmeyeceğim.

Mevkibeyi ve saray halkına gelince, onlardan sakınmaya özen gösterin. Onları, espri anlayışı ve İmparatorluk kültürünün değerini bilme konularında eksik buluyorum. Ayrıca, hepsi de varlıklı adamlar ve bu durum sizin en ciddi müsabakanız olarak görülmeli. Bu Kuzeyliler sıradan halktır, yani iyi giyimli kişiler tarafından septim dolu bir para kesesiyle çok kolay bir şekilde yönetilebilirler.

Şimdi bu çalışmayı, kadın ve şarap arama konularında size büyük başarılar dileyerek sonlandıracağım. Eğlenceleriniz sırasında, naçizane yazarınızı, beni ve büyük şehir Akçay’daki zeki bir beyefendinin ilgisini çeken her türlü şey hakkındaki bu en ayrıntılı çalışmayı size getirmek için aldığım riskleri düşünmek için zaman ayırın.

Ama yalan söylemeyeceğim, yaşadıklarımın zor olduğunu söyleyebilirim. Neticede kim böylesine soğuk ve çetin bir memlekette yalnız uyumak isteyebilir ki? Ben istemem!

Share :