Anne Ahnissi’nin Sözleri

Değerli Kızı için…

Çeviren: Cem Filiz

Bunları sana Ahnissi anlatıyor. Artık miyavlayan bir kedicik değilsin ve sır tutmasını Ahnissi’den öğrendin, bu nedenle Ahnissi bunları anlatıyor.

Başlangıçta sadece iki yavru vardı. Ahnurr ve Fadomai. Bir süre sonra Fadomai Ahnurr’a “Hadi birçok çocuk yapıp mutluluğumuzu paylaşalım” dedi.

Böylelikle Alkosh doğdu, ilk Kedi. Ve Ahnurr dedi ki, “Alkosh, sana zamanı veriyoruz, başka ne bir kedi kadar hızlı ya da yavaş olabilir ki?”

Böylelikle Khenarthi doğdu, Rüzgar. Ve Ahnurr dedi ki, “Khenarthi, sana gökyüzünü veriyoruz, başka ne rüzgardan daha yüksekte uçabilir ki?”

Böylelikle Magrus doğdu, Kedinin Gözü. Ve Ahnurr dedi ki, “Magrus, sana güneşi veriyoruz, başka ne bir kedinin gözünden daha parlak olabilir ki?”

Böylelikle Mara doğdu, Anne Kedi. Ve Ahnurr dedi ki, “Mara, sen aşksın, başka kim bir anneden daha çok sevebilir ki?”

Böylelikle S’rendarr doğdu, Bücür. Ve Ahnurr dedi ki, “S’rendarr sana merhameti veriyoruz, merhamet olmadan bir bücür nasıl hayatta kalabilir ki?”

Ve birçok aşamadan sonra artık Ahnurr ve Fadomai mutluydu.

Ve Ahnurr dedi ki, “Mutluluğumuzu paylaşmak için daha çok çocuğumuz olmalı.” Ve Fadomai kabul etti. Böylelikle Hermorah, Hircine, Merrunz, Mafala, Sangiin, Sheggorath ve diğer birçok çocuk doğmuş oldu.

Ve Fadomai dedi ki:

“Hermorah, sen Gelgit’sin, Gelgit mi ayları bildirir, aylar mı gelgitleri haber verir başka kim söyleyebilir ki?”

“Hircine, sen Aç Kedi’sin, başka kim boş mideli bir kediden daha iyi bir avcı olabilir ki?”

“Merrunz, sen Ja’Khajiit’sin, başka ne bir kediden daha yok edici olabilir ki?”

“Mafala, sen Klan Annesi’sin, başka ne bir Klan Annesi’nin yöntemlerinden daha gizemli olabilir ki?”

“Sangiin, sen Kan Kedisi’sin, başka kim kandaki arzuyu kontrol edebilir ki?”

“Sheggorath, sen Skooma Kedisi’sin, başka ne skoomadaki bir kedi kadar çılgın olabilir ki?”

Ve Ahnurr dedi ki, “İki yavru yeterliymiş, çok fazla çocuk mutluluğumuzu çalacak.”

Ama Khenarthi Fadomai’ye gidip dedi ki, “Fadomai-anne, Khenarthi yalnız büyüyor, dünyanın o kadar yüksek bir noktasındaki kardeşim Alkosh bile oraya uçamıyor.” Fadomai buna üzüldü ve kendinisini yine hamile bırakması için Ahnurr’u kandırdı.

Ve Fadomai bu kez ayları ve onların hareketlerini doğurdu. Ardından görkemli kumları ve verimli ormanları olan Nirn’i doğurdu ve Azurah’ı doğurdu, yani şafak ve alacakaranlığı.

Ve doğdukları andan itibaren Nirni ve Azurah annelerinin lütfu için dövüştü.

Ahnurr sürekli doğuran Fadomai’yi yakaladı, kızgındı. Ahnurr Fadomai’ye vurdu ve Fadomai son yavrusunu doğurmak için çok uzaklardaki Büyük Karanlık’a kaçtı. Fadomai’nin çocukları olanları duydu ve annelerini Ahnurr’un öfkesinden korumak için ona katıldılar.

Böylelikle Fadomai Büyük Karanlık’ta son yavrusu Lorkhaj’ı doğurdu. Bu nedenle Lorkhaj’ın kalbi Büyük Karanlık’la doldu. Doğduğunda Büyük Karanlık onun adını biliyordu, o Namiira’ydı.

Fadomai son zamanlarının geldiğini biliyordu ve dedi ki:

“Ja-Kha’jay, Fadomai sana bir kafes veriyor, başka ne ayların evrelerinden daha sabit olabilir ki? Senin ebedi hareketlerin bizi Ahnurr’un öfkesinden koruyacaktır. Ve aylar cennetteki yerlerini almak için ayrıldılar. Ve Ahnurr homurdanarak Büyük Karanlık’ı öfkeyle salladı ama kafesi geçemedi.

Fadomai dedi ki:

“Nirni, Fadomai sana büyük bir hediye bırakıyor. Sen de Fadomai gibi birçok kişi doğuracaksın.” Nirni Azurah’ın sorun çıkarmayacağını görünce gülümseyerek ayrıldı.

Ve Azurah haricinde Fadomai’nin bütün çocukları gitti. Ve Fadomai dedi ki, “Sana değerli kızım, Fadomai en büyük hediyesini bırakıyor. Fadomai sana sırlarını bırakıyor.” Ve Fadomai değerli kızına üç sır söyledi.

“Nirni çocuklarla dolu hale geldiğinde, yavrularından bazılarını al ve onları değiştir. Onları en hızlı, en zeki, en güzel kişiler olarak yetiştir ve onlara Khajiit adını ver.”

“Khajiitler en iyi tırmanıcılar olmalılar, eğer Masser ve Secunda başarısız olursa ayları döngülerine geri döndürebilmek için Khenarthi’nin nefesine kadar tırmanabilmeliler.”

“Khajiitler en iyi düzenbazlar olmalılar çünkü her zaman Ahnurr’un çocuklarından kendilerini saklayabilmeliler.”

“Khajiit hayatta kalmayı en iyi bilenler olmalılar çünkü Nirni kıskanç olacaktır, kumlarını sert, ormanlarını hoşgörüsüz yapacaktır ve Khajiitler Nirni ile olan savaşlarında hep aç kalacaklardır.”

Bunlar Fadomai’nin ölmeden önceki son sözleri oldu.

Birçok aşamadan sonra, Nirni Lorkhaj’a gelip dedi ki, “Lorkhaj, Fadomai bana birçok çocuk doğurmamı söyledi ama onları yaşatacak yerim yok.”

Ve Lorkhaj dedi ki, “Lorkhaj çocukların için bir yer yapar ve seni oraya koyar böylelikle çocuklarını doğurabilirsin.” Ama Lorkhaj’ın kalbi Büyük Karanlık doluydu. Lorkhaj kardeşlerini kandırdı ve onlar Nirni ile birlikte yaşamak zorunda kaldılar. Fadomai’nin çoğu çocuğu kaçtı ve yıldız oldular. Diğerleri Nirni’nin yollarında öldüler. Ve hayatta kalanlar Lorkhaj’ı cezalandırdılar.

Fadomai’nin çocukları Lorkhaj’ın kalbini söktüler ve onu Nirni’nin derinliklerine sakladılar. Ve dediler ki, “Seni lanetliyoruz şamatacı Lorkhaj, uzun süre boyunca Nirni’den uzak durmak zorunda kalacaksın.”

Ama Nirni kısa zaman sonra Lorkhaj’i çocuk yapabilmek için affetti. Kendini çocuklarıyla doldurdu ama en sevdiği çocuklarından olan orman halkı şekillerini bilmedikleri için çok ağladı.

Ve Azurah gelip dedi ki, “Zavallı Nirni, ağlamayı kes. Azurah yeni halkın için bir hediye hazırlıyor.” Nirni ağlamayı kesti ve Azurah aylara İlk Sırrı anlattı ve aylar ayrıldı ve Azurah’ın geçmesine izin verdiler. Ve Azurah insan ve canavar karışımı olan orman halkından bazılarını aldı ve onları Nirni’deki en güzel orman ve çöllere yerleştirdi. Ve Azurah her amaçla bir kişi olmak üzere bilgeliğini kullanarak birçok farklı şekilde orman halkı oluşturdu. Ve Azurah onlara Khajiit adını verdi ve onlara İkinci Sırrı öğretip sırların ne kadar değerli olduğunu anlattı. Ve Azurah bu yeni Khajiitleri Ay kafesine bağladı, böylelikle Nirni’nin sırrının koruyucuları oldular. Sonra Azurah Üçüncü Sırrı anlattı ve aylar bataklıklarda ışıldadı ve ışıkları şekere dönüştü.

Ama Y’ffer İlk Sırrı öğrendi ve Azurah’ın arkasına saklandı. Ve Y’ffer bu üç sırdan hoşnut olmadığından Azurah’nın hilesiniNirni’ye anlattı. Bu nedenle Nirni çöllerini sıcak ve kumlarını yakıcı hale getirdi. Ve Nirni ormanlarını ıslak ve zehirlerle dolu yaptı. Ve Nirni Y’ffer’a teşekkür etti ve onun orman halkını değiştirebilmesine izin verdi. Azurah’ın kurnaz bilgeliğine sahip olmayan Y’ffer orman halkını elflere dönüştürdü, canavarlıktan uzaklaştırdı. Y’ffer bu yeni ırkı Bosmer olarak adlandırdı. Bu andan itibaren Bosmer ve Khajiit olarak iki farklı ırk oldu.

Ve Y’ffer, sırlara değer vermediğinden dolayı İlk Sırrı son nefesine kadar bütün cennetlere bağırarak ulaştırdı, böylelikle Fadomai’nin bütün çocukları Kafes’i geçebildi. Ama Azurah yine bilgeliğini kullanarak öfkeli Ahnurr’un ve şamatacı Lorkhaj’ın kulaklarını kapadı ve sadece onlar İlk Sırrı duyamadılar.

Share :