Deniz Aslanı Saldırısı

Çeviren: Enes Yetiş

Skyrim topraklarında gezerken deniz aslanlarıyla karşılaşma hikayeleri anlatan balıkçılar ve avcılar tanıdım. Bu hikayeler farklı farklıydı. Hatta bazen boğulmakta olan küçük bir kıza yapılan ölümcül saldırılar bile anlatılırdı.

Buzlarla kaplanmış kıyı boyunca seyahat edecek olanlar için, bu hikayelerden bazılarını derleme kararı aldım.

İlk hikayemiz Gromm adında bir avcı ile ilgili. İddiasına göre, tuzaklar hazırlamayla geçen uzun bir günün ardından çadırında dinlendiği sırada, çadır duvarına devasa bir gölge düşmüştü. Yoksa ava giderken avlanacak mıydı?

Gromm buzla kaplı tundralarda tilki postu toplayan, yetenekli bir avcıydı, ancak bir gece tam uykuya dalmak üzereyken, çadırının dışından gelen bazı sesler duydu.

İlk dürtüsü sakin kalıp, deniz aslanının kendiliğinden uzaklaşıp uzaklaşmayacağını görmekti, ancak bir iki tehditkar kükremeden sonra Gromm yavaşça baltasına uzandı. Yaratık onun hareketini fark ettiği anda çadıra doğru hamle yaptı. Kocaman dişleriyle çadırı döverek parçalamaya başladı ve avcı dengesini kaybederek sendeledi.

Hayvan debelenirken, Gromm da bir ayaz büyüsü tomarı kullanmak için fırsat bulabildi ancak buz büyüsünün deniz aslanı üzerinde pek etkisi yok gibiydi. Belki bundan elde ettiği parçalar birilerinin işine yarayabilirdi.

Üzerindeki şok etkisi geçtikten sonra, Gromm kendini toparlayıp hamlesini yaptı ve birkaç muhteşem ölümcül darbeyle deniz aslanını öldürdü. Gromm kampını harabelerin içine kurmuş ve olaydan sadece sol bacağına aldığı bir diş darbesinden kalan kesikle kurtulmuştu.

Deniz Aslanının Dişini Alma

Gromm bize şunu tavsiye ediyor; “Eğer bir deniz aslanı ile karşılaşırsanız, soğukkanlılığınızı koruyun ve unutmayın eğer sağ kalırsanız, elde ettiğiniz ganimet ile güzel paralar kazanabilirsiniz. “

Calcelmo amcam bugün Mzinchaleft’ten döndü. Yolculuğu sırasında bir sürü eser bulmuş. Hatta benim için bile bir şey getirmiş; muhafızlar ona vurduğunda parçalanmayan bir örümcek. Amcam onu tamir etmemi istiyor. İşte ilk büyük araştırma projem!

Share :