Hafif Zırh İmalatı

Çeviren: Mehmet Güder

Metalik olanlar ve metalik olmayanlar şeklinde iki çeşit hafif zırh sınıfı vardır. Kristal ve Elf Zırhları metalik hafif zırh sınıfındandır. Kristal zırhların metalik olarak düşünülebilmesi sizi şaşırtmış olabilir fakat görünüş aldatıcı olabilir. Kristal zırhlar evlerin pencerelerinde gördüğünüz camlardan yapılmaz. Yapımında kullanılan Bakırtaşı çok daha güçlü ve erime sıcaklığı çok daha yüksek yeşilimsi bir maddedir.

Deri, Post, Çivili ve Pullu zırhlar ise metalik olmayan hafif zırhlardır. Bu tip zırhların üretimi demircilikten daha çok terzilik usulleri kullanılır. Kullanılacak tüm iri deri parçaları birbirlerine deri şeritlerle birleştirilir.

Çivili zırh imalatında, posttan daha etkili bir zırh üretmek için lazım olan metal halka ve zımbaları üretebilmek için ayrıca demir külçesi de gereklidir. Pullu zırhların üretiminde demir yerine çelik külçesi kullanılır. Fakat çelik içine katılan korindon ile güçlendirilir.

Yüzyıllar boyunca Yaztutan adalarında, Elf zırhlarının üretimiyle ilgili bilgiler bir sır olarak korumuştur. Ancak Ulvul Llaren’in ihanetinden sonra tüm Tamriel’e yayılmıştır. İkinci Çağın beşinci yüzyılından, yedinci yüzyılına kadar adanın demirci üstadı Nuulion için körükçü olarak çalışan, kara elf Ulvul bir köledir. Ulvul kaçtığında, sırlarını dünyaya duyurmanın, acımasız efendisi için büyük bir cezalandırma olmayacağını düşünmüş olabilir. Böylece biz de, elf zırhları için en önemli bileşenin Aytaşı olduğunu ve sıcak metali söndürmek için tuzlu su kullanılması gerektiğini artık biliyoruz.

Yaldızlı Elf zırhları için ayrıca civa eklenmelidir. Aytaşı, iki metalin bir arada işlenmesini zorlaştırdığından, çok kısık ateşte ısıtılarak eritme işlemi yapılır.

En zoru Kristal zırh üretimidir. Pürüzlü çekiç yüzeyi darbelerinin zırhı parçalama riski vardır. Ana maddesi Bakırtaşı olmakla birlikte doğru sertliği vermek için ayrıca Aytaşı da gerekmektedir.

Share :