Skyrim’in Kedileri

Çeviren: Ahmet Sait Akten

Bu çorak buz gibi soğuk topraklara uzunca bir süredir ortalıklarda gözükmeyen yerel kedi ırklarını sınıflandırmak ve bilgi toplamak için gönderildim. Aylarca dolaştıktan sonra sadece aynı türlerin birkaç farklı çeşitine rastlayabildim.

Yolculuğum sırasında Skyrim’e yaşadıkları yerlerden kovulmuş olan kabilelerden toplum tarafından dışlanmış bir grup khajiit’e rastladım. Yaşadıkları yeri söylemekten korktuklarından olsa gerek bana pek yardımcı olmadılar. Burda çok az khajiit olmasına şaşırdığımı söyleyemem, burası çok soğuk ve hiç de misavirperver değil.

Sivridişler ölümcül iki keskin ön Keskin Dişi olan devasa kedilerdir.

Yetişkin bir sivridiş, geniş otlak arazilere uyum sağlamakta kullandığı kırmızıya yakın kahverengi bir kürke sahiptir. Ama ben onları pek çok kez taşların üstünde gizlenirken ve uyurken gözlemledim, yani kürklerin kamufulaj için olduklarını düşünmüyorum.

Sivridişler saldırılarında önceliği dişlerine verirler ama aynı zamanda ön pençeleriyle saldırabilmek için de ileri sıçrayabilirler. Ayrıca yaptıkları etkili saldırılarda avlarının üstlerine doğru atıldıklarını da gördüm.

Sivridişin kutup versiyonu çayırlardaki kuzeninin aksine avlarına karşı pusu kurmak için kullandıklarını düşündüğüm beyaz kürküyle bilinir.

Sivridişin dişlerinin; bilinç kaybını gideren,dayanıklılığı arttıran ve aynı zamanda geçici olarak demircilik için keskin görüş yeteneği sağlayan iksirlerin yapımında işe yaradıkları söyleniyor.

İşini iyi bilen bir avcı genellikle öldürdüğü sivridişin kürkünü ve dişlerini alır,ama şunu söyleyeyim eti çok tatsızdır ve yemek için hiç uygun değildir.

Share :