Gerçeklik ve Diğer Yanılsamalar

Çeviren: Sefa Eren Kurt

Düzenleme: Mehmet Güder

Yanılsama ve Başkalaşım birbiriyle karıştırılabilir. İki büyü okulu da, olmayanı var etmeye çalışır. Fark, doğa kanunlarındadır. Başkalaşım, bu kanunlara bağlıyken, Yanılsama bağımsızdır. Bu, Başkalaşımın Yanılsamaya göre daha zayıfmış gibi görünmesine neden olsa da doğru değildir. Başkalaşım, herkes tarafından fark edilen bir gerçeklik yaratır. Yanılsamanın gerçekliği ise, sadece hedeflenen ve büyüyü yapan kişinin zihnindedir.

Başkalaşım ustasına göre, ilk olarak, gerçekliğin aslında bir yanılsama olduğunu anlamak gerekir. Gerçek yoktur. Bizim gerçekliğimiz de, üzerimizdeki güçlerin, eğlenmek için bizleri kullanmasından ibarettir. Bazıları bu güçlerin tanrılar, bazıları da tanrıların da ötesinde bir şeyler olduğunu söyler. Büyücü için bu çok da önemli değildir. Önemli olan, isteğin reddedilemeyecek bir şekilde ifade edilmesidir. Israrcı olunmalı fakat küstahlık yapılmamalıdır.

Yapılan Başkalaşım büyüleri, gerçekliğe dokunmadan, onu istenildiği gibi değiştirebilecek, büyük bir güce manipüle etmektir. Bu güçlerin algısal olduğu sanılmasın. Onlar rüzgar ve su gibidir. Varlıkları kalıcı olsa da zihinsel bir yetileri yoktur. Rüzgarı veya suyu yönlendirmeye benzerler, yönünü değiştirmek bütününü değiştirmekten daha kolaydır. Bu nedenle, büyüyü, başarıya giden yolda ince bir değişiklik olarak tanımlamak doğru olacaktır.

Share :