KARA YILDIZ

Büyünün Daedra üzerindeki Başarısı

Çeviren: Kaan Çanakçıoğlu

Bazıları tarafından küçümsenip, maskara edilmiş olsam da, daedric bir andaç üzerinde yapılan araştırmaların son safhasında, cahil veya batıl inançlara sahip olanların denemeye cüret dahi edemeyeceği bir şeyi başardım. Kara Yıldız. Daedric Lord Azura’ya karşı kazanmış olduğum, yeniden planlanmış ve işlenmiş mutlak ruh cevheri. Ölümsüzlüğümün kaynağı olacak. Ölümlülerin ebediyen Oblivion’un sakinleri olarak yaşayabileceğinin son kanıtı.

Azura’nın beni kışkırtmak için gönderdiği evhamlar, sesler. Bazı kimseler bana deli derken, ben hakikati biliyordum Büyünün doğasını keşfetmeye giden yolda hiçbir şey kutsal addedilemez. Bırakın daedra zihnime pis suretini göstersin. Onlar bana tüm dış etkilere göz yummamı sağlayacak yanan arzuyu ve kusursuz disiplini bahşetti.

Öğrencilerim ve ben, Kışhisar Ilinalta kalesindeki ilkel beyinlerin meraklı gözlerinden uzak, yeni bir barınak inşa ettik. Kovulmadan evvel birkaç küçük deney yürütmekteydik ki bazıları adada huzursuzluğa yol açtı. Bazı efsunlar sayesinde harabeler sağlam kaldı ve Ilinalta Gölü suları Kara Yıldızın son evresi için fevkalade bir yer haline geldi.

Share :