Gürz Teknikleri

Çeviren: Gökhan

Düzenleme: Mehmet Güder

Savaşçılar bazen gürz kullanmanın teknikle alakası olmayacağı yanılgısına düşer. Kılıç kullanmanın yetenekle, gürz kullanmanın ise güç ve kuvvetle ilgili olduğunu sanırlar. Kıdemli bir gürz tekniği eğitmeni olarak size bunun ne kadar yanlış olduğunu anlatacağım.

Bir gürzün düzgün kullanmak zamanlama ve ivmeye bağlıdır. Gürzü salladıktan sonra, durdurmak ya da yavaşlatmak zordur. Savaşçı sadece darbeyi değil, tepkiyi de hesaplamalıdır. Saldırınıza, rakibiniz öne doğruyken, yani dengesizken başlayın. Nasılsa geriye doğru kaçacaktır, bu yüzden kafasının arkasını nişan alin. Gürz nişan aldığınız yere gittiğinde, rakibinizin kafası da orada olacaktır.

Gürz, omuz hizasında, hazır durumda tutulmalı, en yüksek konumda, omuzları bir karıştan fazla geçmemelidir. Gürzü dirseğinizle yönetin. Dirsek köprücük kemiğinizin yüksekliğini geçtiğinde, kolun ön kısmını kırbaç gibi savurun. Fazladan ivme,gürzün daha hızlı ve sert savrulmasını sağlayacak, böylece, daha çok hasar yaratacaktır.

Çarpma anında bileğinizin gevşemesine izin verin, aksi halde gürz geri sekerken onu tutan bileğe zarar verecektir. Bırakın gürz rahatça geri teperek tekrar yükselsin ve size hızlı bir ikinci vuruş şansı versin.

Simya Laboratuvarı, dünya üzerinde bulacağınız bileşenleri karıştırarak iksirler ve zehirler yapmak için kullanılır.

Tüm bileşenler dört etkiye sahiptir. İlk etkilerini envanterden seçip yiyerek öğrenebilirsiniz. Fakat diğer etkilerini öğrenebilmek için karıştırma denemeleri yapmanız gerekir. İlgili kazanımı açtığınızda bileşenleri yiyerek daha fazla etkisini öğrenebilirsiniz.

Simya Laboratuvarında iki ya da üç bileşen seçip bunlardan iksir yapmayı deneyebilirsiniz. Eğer bileşenler en az bir ortak etki taşıyorlarsa onlardan bir iksir ya da zehir üretmeyi başarırsınız ve bileşenler için bu etkiyi öğrenmiş olursunuz. Eğer hiçbir ortak etki paylaşmıyorlarsa herhangi bir şey üretilmez ve kullandığınız bileşenler boşa gider.

Eğer ortak etkilerden güçlü olan olumlu bir etkiye sahip ise ortaya bir iksir, güçlü olan etki zararlı ise bir zehir oluşacaktır. Kullanılan bileşenlere göre iksirler zayıf zararlı etki, zehirlerde zayıf olumlu etkiler barındırabilir.

Bir silaha zehir uygulamak için silah elinizdeyken, envanterden uygulamak istediğiniz zehri seçip kullanmalısınız.

İksirleri ise envanterden seçip kullanarak içebilirsiniz. Aynı etkiye sahip iki iksir içerseniz, etkisi güçlü olan diğerini yok eder ve sadece bir tane içmiş gibi etki gösterir. Bundan dolayı bir iksirin etkisi geçmeden diğerini içmek anlamsızdır.

Bileşenlerin uyuşan etkilerini keşfedip ürettiğiniz iksir ve zehirleri, simya laboratuvarı ileride kullanabilmeniz için hatırlayacaktır. Simya laboratuvarını açtığınızda daha önceden keşfettiğiniz iksir ve zehirler sol tarafta listelenir. Bunları seçtiğinizde sol altta gereken bileşenler listelenir. Eğer elinizde gereken bileşenler varsa bunları tekrar üretebilirsiniz. Bazı tüccarlardan satın alacağınız ya da bulabileceğiniz tarifler ile keşfetmediğiniz iksir ve zehirlerin hangi bileşenlerle yapılacağını öğrenebilirsiniz.

Share :