Yngol ve Hayaletler Denizi

Çeviren: Cem Filiz

Masser ve Secunda, Atmora’dan Mereth’e doğru olan yolculuklarında uzun teknelerle Hsaarik Head’in kayalık kıyılarına yaklaşan Ysgramor’un insanlarının üzerinden geçti. Tekneler sahile doğru savruldu ama Ysgramor oğlu Yngol’ın onların arasında olduğunu sanmıyordu.

Ysgramor, Hayaletler Denizi’ne boyun eğmesini emretti ama kuvvetli bir fırtına gökyüzünü kararttı. Deniz kabardı ve çalkalandı, ardından gazap dolu başka bir fırtına ortaya çıktı. Ysgramor kürekleri eline aldı ve tek başına fırtınanın içine doğru kürek çekti.

Ysgramor Hayaletler Denizi ile boğuştu ve fırtına onu sarp orman boyunca taşıdı. Sıkıntılarla dolu iki haftanın ardından sonunda fırtına kayboldu. Sonraki gün ağardığında Yngol’ın uzun teknesi buz kaplı bir dalgada bulundu ama denizin kindar hayaletleri çoktan Yngol ve yanındakileri öldürmüştü.

Bu kötü kader üzerine Ysgramor düzinelerce canavarı öldürdü ve ölen oğlu onuruna onları yaktı. Atmoran geleneklerine göre bir tepe kazıldı ve Yngol ayinlerle onurlandırılarak diğer ölen yoldaşlarla birlikte Hsaarik Head’in kayalık yüzeyinin oldukça altına gömüldü. Kendisi Tamriel’de öldürülen ilk Gökyüzü Çocuğu olarak anılır.

Share :