Alduin Gerçek, ve o Akatosh değil.

Çeviren: Enes Yetiş

Babamın dediği gibi İmparatorluk halkı ahmaklarla doludur.” Bunun için bu kitapı yazıyom. Yazmam çok kötü. Daha önce hiç kitap yazmadım, bitane daha da yazmam ama bazen insan üstüne düşen vazifeyi yapması gerek. Benim vazifemde Akatosh denilen tanrı ve Alduin dedikleri ejderhayla ilgili bildiklerimi yazmaktır. Bidefa ikisi aynı şey değiller, İmparatorluk ne derse desin ya da nolursa olsun.

Babam tanrıları pek bilmez idi ama anacım bilirdi. Bütün İlahlara ibadet ederdi, banada çoğunu öğretmiştir. Bunun için Akatosh hakkında biriki bişey biliyom. İmparatorluğun bildikleri kadar bilirim. Daha dünya yoğ iken ilk Akatosh var idi, bunu biliyom. Bide ejderha şeklinde olduğunu biliyom.

Babam bide bana Martyn Septim’in hikayesini ve Oblivion kapıları açıldığı vakit neler olduğunu anlattıydı. Septim Akatosh ruhunun kıyafetine bürünmüş ve Mehrunes Dagor’u öldürmüş. Sizi bilmiyom ama benim fikrim, Yıkımların Prensi’yle dövüşüp onu yenen kim olursa olsun, bir ejderha dahi olsa iyi kalpli takdire şayan demektir.

Şimdi proplemi annadınız. Akatosh iyidir. Kuzeylilerden tutun da İmparatorluğa kadar herbi kimse bunu bilir. Fakat Alduin? O iyi değil! O iyiye karşıdır! Alduin’in içi dışı şeytanlık doludur. Görüyonuz değil mi, Akatosh ilen Alduin aynı şeyler değil olamazda.

Skyrim’de doğup büyüdüğüm için, bütün hikayeleri dinnedim. Babam bana annattı, onada babası annatmış, onada babası, böyle gider. Bu hikayelerden bitanesi Alduin hakkındaydı. Ama dikkat edin, Akatosh değil. Alduin kanlı canlı, başka bir ejderhadır.

Akatosh binevi ruhsal bi ejderha bence, ejderha gibi görünmesinede muhtaç değil. (Obliviun gibi bir yerde yaşayan bir tanrıda değil) Fakat Alduin gerçek, etiylen, tırnağıylan ve Ak Nehir gibi upuzun pullarıylan. Bir vakitler Alduin bütün Skryim’i diğer ejderha yaverleriyle beraber ele geçirmeye kalkmış. Sonunda, bazı cesur güçlü kahramanlar Alduin’i öldürüp, sefil hayatına son vermişler.

Şimdi soruyorum size – sizce bu Akatosh olabilir mi? Hayır, kardeşim. Kesinlikle olamaz.

Ve böylece bendeniz Thromgar Demirkafa kısaca derim ki, en büyük görüşüm, Alduin gerçektir ve o Akatosh değildir!

Yeğenim –

Sen ayrılmadan önce şahsen seni göremediğim için özür dilerim. Sadrith Mora’dan yolculuk yapmak için bu mevsime güvenilmez, yoksa haberleri duymak için gelirdim. Kuzeylilerin Kışhisar’da iyi bir okulu var ve senin sivrileceğinden şüphem yok. Belki bilirsin bende oraya katılmıştım. Çağırma ilminde kendi dönemimde ustaydım. Sana ‘İfrit Ocağı’ ismindeki bir şeye ait notlarımı yolluyorum, Kışhisar’dayken ilgilendiğim bir projem.

Fakültede bundan bahsedilmez, ancak Midden diye bilinen yeri öğrenci yoldaşlarından soruştur. Ocağı orada bulacaksın. Korkarım ki notlarımın bir kısmı eksik, Skyrim yolculuklarım sırasında dağılıp kayboldular. Belki kendi maceraların sırasında onlara da rastlayabilirsin.

Share :