Geri Dönüşün Şarkıları – Cilt 56

Chrion’un Son Hikayesi

Çeviren: Serdar İzmirli

Geri dönüşün şarkıları çok sayıda ve ebedidir özellikle İlk Beş Yüzlerden insanların hakkı olan yerleşimlere yol açıp, engellerini ateşe veren Ysgramor’un yoldaşları için. Her gemi bir millete binlerce yıl yetecek gururu yaşatabilecek efsanevi başarıları gerçekleştiren mürettebatla doluydu. Ve bu başarı dolu yıllarda pek çok yoldaş tüm ülkeyi gezip, doğru Tanrılardan ışık getirerek elflerin ve yaratıkların diyarını ısıttı.

Ancak sonuçta hepsi ölümlüydü ve eninde sonunda Sovngarde’ın cennetine gideceklerdi.

Saarthal’ın geri alınmasından sonraki sayısız yıllardan birinde Chrion’un mürettebatı kısmetlerinin Kızıl Dağ’ın yakınlarındaki doğu topraklarında olduğunu açıkladı. Ordugahlarının çevresini, kalplerinde barış taşıdıklarını inandırmaya çalışan Kara Elflerin cesetleri sarmıştı. Kurnaz Rhorlak Chrion’un kaptanıydı ve güney topraklarında yalancılara merhamet göstermeyecekti aynen Lord Ysgramor – hepimize gelen haberci – tarafından emredildiği gibi.

Alem yapıp kafayı çekmiş bir haldeyken, Kaal Kaaz’ın kardeş mürettebatından genç ve nefesi kesilmiş bir haberciye rastladılar. Çocuk ( adı Asgeir idi ) duymak isteyenlere haberleri yetiştirmek için Bulutlu Güneş’in kanla lekelenmiş alanlarından tehlikeli bir hızda inanılmaz bir mesafeyi koşup gelmişti. Ordugahlarına vardığı zaman Ysgramor’un son sözlerini iletmeden önce nefeslendi.

Asgeir hızlı koşusuna devam etti, diğer mürettebatları bulur bulmaz bilgilendirme niyetindeydi ancak şimdi pek çoğu ülkeye yayılmış bir halde mirasımızla ilgileniyordu ve Chrion’un kampı kimsesiz ve yaslı bir görünümdeydi. Ateşin başında bu ülkenin toprağına ilk defa teşrif eden ve aynı kavram yüzünden yüzleri düşmüş en cesur adamlar ve en sert kadınlar oturuyordu. Bizler Ysgramor’un şanını sadece tarih boyunca ışıldayan bir kavram olarak bilirken, bu yoldaşlar onun kudretini kendi gözleriyle görmüşlerdi ve böyle bir kayıp kalplerini sıkıştırıyordu, hiçbir sözcük dünyalarının nasıl değiştiğini tarif edemezdi.

Rivayetlere göre Rhorlak, en çok savaşa girmiş gözü kara kaptan, kederle yıkılıp güçlü baltasını bir daha kaldıramadı. Ve bütün Tamriel boyunca haberler kara bulutların ufuktan ufuğa seyretmesi gibi yayıldı. Göğün parlak ışıkları komutanları ve önderleri ansına sessiz bir saygıyla çekildiler.

Böylece Geri Dönüş dönemi ile Ysgramor – hepimize gelen haberci – ve Beş Yüz Yoldaşı’nın gerçek ihtişamları bitmiş oldu.

Share :