Efsanevi Şafak Tefsirleri – 4.Bölüm

Çeviren: Kadir Tepe

————————
Dördüncü anahtarı taşıyan bilsin ki: Mundex Terrene bir zamanlar her biri kendi topraklarına hükmeden, tiran yarı insan krallar tarafından yönetilirdi ve onların köle okyanusları arasında sınır savaşları olurdu. Eskinin zaman totemlerine yakın ama daha kötüydüler ve alay ile kafir güçlerle doluydular. Yaşayan hiç kimse, bu yarı insanların zulmüne uğramadan hayat sürmedi.
————————
Ruhumu Magna Ge’ye veriyorum, der Cennet’te keyif sürenler çünkü onlar Lyg’in bağırsaklarında, Lorkhan’ın hükmü altında Mehrunes Hançerini gizlice yapmışlardır. Farklı sulardan geliyor olsalar da, her bir Ge fanatiği tek bir amacı paylaşıyor: ekinlere kendi benzerliğini yayan bir iyilik prensi oluşturmak ve onu Oblivion’un en değerli ve ender varlığıyla, umutla donatmak.
————————
Ölümsüzce Cennet’ten sesleniyorum: Hırsız-avlayan Mehrunes, Tanrıvücutlu Mehrunes, Kızıl Kolları Göğe Çıkan Mehrunes! Nu-Mantia! Özgürlük!
————————
Bu günlerin tekrar döneceğini inkar etmeyin, çıraklarım! Çünkü Mehrunes, Lyg’i alaşağı edip yüzünü parçaladığı, bin dokuz yüz doksan dokuz okyanusları özgür ilan ettiği gibi, Cyrodiilliler’in yılan tacını da kırıp birlik kuracaktır!
————————
Onlar için değiştiği gibi, bugünlerde de her şey değişecektir çünkü büyülü söz Nu-Mantia ile büyük bir isyan başlamış ve Chim-El Gharyjg’ın kulelerini alaşağı edilmiş, göğün tapınak şövalyeleri katledilmiş ve kan yukarıdaki zindanlardan, manyak yüzlü kölelerin muhafızlarına zincir ve diş götürdüğü, tüm umudun alevle süpürüldüğü en aşağıdaki çukurlara kadar düşmüştür.
————————
Şafağımız dinliyor, Lordum! Tüm Aurbis özgür olduğunu bilsin! Mehrunes geldi! Özgür irade harici hiçbir hüküm yok!
————————
Kızıl lejyonlarınız Lyg’den, soğukların hinterlandına gittikçe güneşler parçalanmıştı, her Ge fanatiği için bir lejyon vardı, Kuri alaşağı edildi ve Djaf alaşağı edildi. Horma-Gile soğuk tuzlarla ezildi ve sonsuza dek adına Hor dendi ve Kapıların zamanında da tekrar öyle olacak.
————————
Çamurların altında, o eski Zincirler Şehri Malbioge düşürüldü ve yeni doğma sıcaklıkta söndürülüp özgür bırakıldı. Galg ile Mor-Galg bir günün gecesinde çökertildi ve Kapıların zamanında da aynısı olacak.
————————
Yarı insan kralı Vermae Ni-Mohk için çukur ve yedi lanet haline gelen Nirn için kederden başka bir şey söylenemiyor. Fakat bunun için ki seferler lordumun yarattığı gibi olur, Ge’nin arkasında durun ve kendi vicdanınızdan başka hiçbir zincir olmaksızın istediğinizi yapın! Bilin ki cehenneminiz parçalandı, ey Aurbis’in insanları ve özgürlük olan Nu-Mantia’ya şükredin!

Share :