Karanlığın Kardeşleri

Çeviren: Ugur Serttaş
Düzenleme: Mehmet Güder

Adlarının belirttiği gibi Karanlık Kardeşlik kafa karıştıran gizemli bir tarihe sahiptir. Onların yolları kendilerinden yani Düzen’in Kardeşleri ‘nden olmayanlardan gizlidir. (“Kardeş” genel anlamdadır; en tehlikeli bazı suikastçıları kadındır ama onlar da genelde Kardeş olarak çağrılır) Hizmetlerinin karşılığını ödeyecek kadar çaresiz kişiler tarafından kolayca bulunmalarına rağmen, nasıl olup da karanlıkta bu kadar iyi varlıklarını sürdürdükleri etraflarını saran gizemin sadece küçük bir kısmıdır.

Karanlık Kardeşlik İkinci Cağ sırasında Morag Tong isimli dini bir tarikattan yayılmıştır. Morag Tong, kendilerini dini törenle cinayete teşvik eden, Daedra ruhu Mephala’nin müritleridir. İlk yıllarında, sıradan bir mezhebin olabildiği kadar düzensizlerdi ve başlarında liderlik yapacak kimse olmadığı için önemli herhangi bir kişiyi öldürmeye cüret edemediler. Bu, Gece Ana’nın yükselişiyle değişti.

Morag Tong’un (daha sonraları da Karanlık Kardeşlik’in) bütün liderleri Gece Ana olarak adlandırıldı. İkinci çağ boyunca Karanlık Kardeşlik’e aynı kadının mı (tabi kadınsa) liderlik yaptığı bilinmemektedir. İnanılan şu ki; Gerçek Gece Ana, önemli bir Morag Tong öğretisi olacak olan, Mephala adına işlenen her cinayette daha da güçlendiği ve belirli cinayetlerin diğerlerine oranla daha iyi olduğu öğretisini geliştirdi. Nefret kaynaklı cinayetler Mephala’yı, hırs yüzünden işlenen cinayete kıyasla daha memnun ediyordu. Aynı şekilde önemli adam ve kadınların cinayetleri, bilinmeyen kişilere oranla Mephala’nın memnuniyet sınırını daha da yükseğe çekiyordu.

Bu inancın ne zaman benimsendiğini, Morag Tong tarafından işlenen, bilinen ilk cinayete bakarak tahmin edebiliriz. İkinci Çağ’da, Kral Versidue-Shaie, bugün Senchal’ın Elsweyr Krallığı olarak bilinen sarayında öldürüldü. Küstahça bir hareketle Gece Ana, katillerin kimliklerini Kralın kanıyla duvara yazdığı “MORAG TONG” yazısıyla duyurdu.

Bundan önce Morag Tong, göreceli bir barış içerisindeydi, daha çok cadılar meclisi gibiydi. Ara sıra sıkıntı veren ama genelde göz ardı edilen. Tamriel Arenası ‘nın darmadağın bir yer olduğu anlarla olağanüstü bir eşzamanla Morag Tong, bütün kıtada yasadışı ilan edildi. Tüm devletler tarikatın yok edilmesine birinci derecede öncelik verdi. Yüz yıl boyunca da bir daha onlardan haber alınamadı.

Morag Tong’un Karanlık Kardeşlik olarak hangi cağda tekrar ortaya cıktığının tarihini koymak ise daha zor, özellikle de Tamriel’in tarihi boyunca ara sıra ortaya çıkan suikastçı loncaları nedeniyle. Karanlık Kardeşlik isminden bahsedilen ilk belgeyi Hegathe’nin Kan Kraliçesi Arlimahera’nın günlüklerinde buldum. Kraliçe, düşmanlarını kendi elleriyle öldürmekten ya da gerekirse “Gece Ana ve Karanlık Kardeşlik’in, büyükbabamın zamanından beri ailem tarafından kiralanmış silahın yardımıyla” Arlimahera bunu ikinci çağ 412’de yazdığına göre buradan, eğer gerçekten büyükbabası onlardan yararlandıysa, Karanlık Kardeşlik’in yaklaşık 360 yılından beri var olduğuna kanaat getirilebilir.

Karanlık Kardeşlik ve Morag Tong arasındaki en önemli fark Kardeşlik’in tarikattan çok ticarethane olduğu idi. Yöneticiler ve zengin tüccarlar, tarikatı suikastçı lonca olarak kullanıyorlardı. Kardeşlik karlı bir şirketin bariz mükafatını alırken, ikinci bir çıkar daha sağladı. Yöneticiler Kardeşlik’e daha fazla baskı yapamıyorlardı: Onlara ihtiyaçları vardı. Artık gerekli olan yararın tedarikçileriydiler. Aşırı erdemli bir lider için bile Kardeşlik’e kötü davranmak pek akıllıca sayılmazdı.

Alimathera’nın günlük girişinin üzerinden çok geçmeden, Karanlık Kardeşlik tarihinin belki de en ünlü katliam serisi yaşandı. Colovian İmparatoru-Kral Savirien- Chorak ve bütün varisleri 430 yılında kanlı bir Şubat gecesinde öldürüldü. On beş gün içerisinde Colovian Hanedanlığı çöktü, düşmanlarına keyif verircesine. Dört yüz yıla yakın bir süre boyunca, Savaşçı İmparator Tiber Septim’in yükselişine kadar, Tamriel’de kargaşa hüküm sürdü. Kıyaslanabilir etkileyicilikte bir icraatı kayda geçmemesine rağmen Kardeşlik, hükümetin kanunen yaşamadığı bu devrede altına boğulmuş olmalı.

Karanlık Kardeşlik’in işsiz kalma durumu söz konusu değildir -Duyduğum kadarıyla- Kardeşlik infaz yerine “hesaplaşma” tabirini kullanmayı seviyor. İmparatorluğun her bir köşesinde resmi olarak kanuna aykırı bir organizasyon olarak bilinseler de, Hırsızlar Loncası gibi, onlara neredeyse dünyanın her bir yanında müsamaha gösteriliyor.

Share :