Bülbüller – Bölüm I: Biz Kimiz

Çeviren: Kadir Tepe

Bir Bülbül olarak, parşömen kağıda tüyü koyup, tarikatımıza ilişkin bilgiler kaydetmeye kendimi mecbur hissediyorum. Eğer bir gün Bülbülller, Tamriel’den yok olup giderse, o zaman bu kayıtlar ne olduğumuz hakkında bilgi verici olsun ve amaçlarımız ve motivasyonlarımız hakkında duyular ve dedikoduları gidersin.

Kutsal üçlümüz Alacakaranlığın Kızı ve Karanlığın İmparatoriçesi olan Nocturnal’a hizmet eder. Dünyadaki tüm hırsızlar onun koruyuculuğunu kabul etmese de, biz onun koruyucumuz olduğuna inanıyoruz. Nocturnal ile bağımız, Yemin adıyla bilinen bir iş hamlesi formunda. Onun şartları basit ve bağlayıcı. Bülbüller olarak, Nocturnal’ın tapınağı Alacakaranlık Kabri’ni tehdit olarak algılananlardan korumak zorundayız. Bunun karşılığında Bülbüller olarak Hırsızlar Loncası’nın çıkarlarını ve kendi çıkarlarımızı koruyan güçleri kullanmaya izin veriliyoruz.

Ölümümüzle birlikte, Alacakaranlık Kabri’ne, Nocturnal anlaşmamızın yeterince sağlandığını hissedinceye kadar gardiyan ruhlar olarak bağlıyız. Nihai kaderimiz Ebedifecir’de, Nocturnal’nin diyarında yatıyor. Orada, ruhlarımız gölgenin kendisiyle bir olacak ve biz yoldaş hırsızları uğraşlarında koruyan pelerinler haline geleceğiz. Bu, Hırsızlar Loncası’nda dile gelen “gölgelerle yürü” deyiminin gerçek çıkış noktasıdır.

Alacakaranlık Kabri bir tapınaktan çok daha fazlası, bizim dünyamızdan Ebedifecir’e giden, adına Karagöl dediğimiz sıvı gece yarısının dönen havuzu olan bir kanalı barındırıyor. Bu kabrin kalbi ve Nocturnal’ın dünya içindeki etkisinin kaynağıdır. Karagöl sadece kilidinden ender bir anahtarı çıkararak mühürlenebilir. Ara sıra kabrin duvarları arasına yolunu bulan bu anahtar, Nocturnal’ın İskelet Anahtarı olarak yaygınca bilinir.

İskelet Anahtarı çoğunlukla yanlış anlaşılan bir eserdir. Ona sahip olmayı isteyenler genelde potansiyelinin bir kısmını kullanmaya eğilimlidirler. Çoğu onu ender ve kırılmaz bir maymuncukla karıştırır. Bu doğru olsa dahi, bu aletin harikaları anca onun sahibi kendi zihnini genişletip “kilidi açma”yı tanımlayan şeyin ne olduğunu kavrayabilirse takdir edilebilir. Bu davranış, basit kapılar ya da geçitlerden çok fazlasını kapsar. Doğru ellerce kullanıldığında, İskelet Anahtarı’nın insanlarda gizli potansiyeli ve dokunulmamış yetenekleri açığa çıkarma yetisi vardır. Bu gücün sınırları hala keşfedilmemiş aşamada, yanlış kişilerin eline düşerse ne olacağını düşünmek korkutucudur.

Bülbüllerin kutsal üçlüsünün üyesi olarak, Alacakaranlık Kabri’nden ayrılırsa İskelet Anahtarı’nı geri getirmek üzerimize düşen bir görevdir. Nocturnal’ın neden Anahtar’ın çalınmasına izin verdiği bir gizem olarak duruyor. Bazılarına göre bu eserin oluşturduğu kaosu açığa çıkarma niyetinde olduğunu söylüyor, bazılarıysa onun sadece umursamadığını hissediyor, zavallı insanların hırgürlerinin onun ilgisinin dışında olduğunu söylüyor. Sebep ne olursa olsun, Anahtarın Kabrin sınırları içinde güvenle kalmasını sağlamak bizim görevimizdir.

Bülbüllerin kutsal bir tarikat olduğunu söylemek bize haksızlık olurdu. Kalbimizin derinliklerinde, bizler hırsızız. Avlanmaktan ve yağmalamaktan keyif alıyoruz. Nocturnal’e sadakat yemini edip Hırsızlar Loncası’nda biraz etkili olabiliriz ama bir Bülbülün en büyük sadakati kendisinedir.

Share :