Gölge İşaretler

Çeviren: Onur Kurtuluş

Nereye gideceğini bilmiyorsun, değil mi? Bir Ölüçağıran’ın evine rastlamak ya da muhafızların tuzağına yakalanmak istemiyorsun yani? O zaman bu kitabın her satırını okumalısın. Gölge işaretlerini okumayı öğrenmek, hazine kazanmak ile gırtlağına bıçak dayanması arasındaki farkı yaratan şeydir.

Zekice kazınmış işaretler Skyrim’in her yerinde var… Genellikle kapı çerçevesi ve binaların önlerinde olur ama hırsızların girebileceği her yerde bu işaretlere rastlayabilirsin. Onlar için bu, birbirleriyle konuşmadan iletişim kurma yoludur. Yeni hırsızları, ölümden ve diğer saçmalıklardan korurlar. Çok fazla değiller zaten. Bu yüzden onları öğrenmeye zamanım yok tarzı itirazlar istemiyorum.

Her neyse, bu kadar boş laf yeter. İş başına koyulma zamanı geldi.
————————
Gölge İşaretlerin Anlamları
————————
“Lonca”
Bu, Lonca sembolüdür. Burası Kırık Testi Sarnıcı kadar güvenli anlamına gelir. Bu işareti görürsen etrafta Lonca’dan birisi vardır.
————————
“Güvenli”
Bu işareti genelde araştırma yapıp güvenli bir yer bulduğumuzda kazırız. Tuzaksız bir koridor ya da Lonca’nın önceden temizlediği bir yer. Bunlardan birini görürseniz işaret ettiği yere gidip güvende olabilirsiniz.
————————
“Tehlike”
Bu işareti görürseniz ya tam tersi istikamete gidin ya da kafanızı kendiniz kesin. Bu kapının arkasında, içinizi dışınıza çıkaracak bir şey var demektir.
————————
“Kaçış Yolu”
Olur da bir gün hapse düşerseniz (Lonca’da çalışmak istiyorsanız tesadüfen olsa iyi olur) bu ufaklığı arayın. Bu işareti gördüğünüzde özgürlük birkaç adım uzağınızda demektir.
————————
“Korunmuş”
Bu işaretleri, girmenizi istemediğimiz yerlere koyarız. Buralardan uzak durun yoksa kaçınıza tekmeyi yersiniz. Bu insanlar, Lonca’nın korumasındadır ve asla soyulmamalı veya saldırıya uğramamalıdır.
————————
“Çalıntı Mal Tüccarı”
Bu, kısa sürede en sevdiğiniz işaret olacak. Bu işaretin yakınlarındaki kişi… Uğraşıp çaldığınız eşyaları iyi fiyattan alacak.
————————
“Hırsız Zulası”
Sadece çaldığımızı kim demiş? Bu işaretin yakınlarında bir yerlerdeki sandıkta veya oyulmuş ağaç gövdesi görürseniz, sürpriz sizi bekliyor demektir… Sahadaki hırsıza Lonca’dan bir armağan. Lonca’da olmanın avantajları olmadığını kim söylemiş?
————————
“Zula”
Bu işaretin yakınlarında bir yerde çalmaya değer bir şey var. Bu sayede parası olmayan insanların evine girme zahmetinden kurtulacaksınız.
————————
“Boş”
Zula Gölge İşareti’nin tersidir. Burayı geçin, içeride hiçbir şey yok.

Share :