Skyrim’in Bölgeleri

İmparatorluk Birliği Komutanlarına Özel Alan Rehberi

Çeviren: Enes Yetiş

Selam sana, İmparatorluğun sadık kumandanı. Bu rehber, sana ve askerlerine yardımcı olması amacıyla yazıldı, ki Skyrim’in coğrafyasını daha iyi anlayabilesiniz diye. Skyrim’de uzun müddet hizmet vereceğinizden dolayı, bu bilgiler sizin için çok faydalı olacaktır.

Skyrim dokuz bölgeye ayrılmıştır. Her birinin büyüklüğü aşağı yukarı Cyrodiil sınırlarının genişliği kadardır. Bu bölgeler, başkentlerinde bulunan sarayda ikamet eden Mevkibeyleri tarafından yönetilir.

Bu bölgelerden dört tanesi oldukça küçük ve seyrek nüfusludur. Buna bağlı olarak da, başkentler küçük bir kasabadan biraz daha büyüktür. Kalan beş şehir de, büyük bölgenin büyük başkentleri olarak bilinir.

Şimdi bölgelerimize birer birer göz atalım.

DOĞU HUDUDU

Doğu Hududu, isminden de anlaşılacağı gibi Skyrim’in doğusunda yer alır ve Rüzgartepe ile sınır komşusudur. Bölgeyi, Mevkibeyi Ulfric Fırtınapelerin, Kışhisar’dan yönetir. O ve yandaşlarının bizler için büyük tehdit arzettiği bilinmektedir.

Doğu Hududu topraklarında fazla aylaklık etmeyesin çünkü Fırtınapelerinlerin en etkili ve en organize hareket ettikleri bölgedir orası. Bir İmparatorluk askeri olarak, orada pek arkadaş edinemezsin.

HAAFINGAR

Skyrim’de, Ulu Kral’ının baş konağı ve Haafingar’ın başkenti olan Issızkent, İmparatorluk’a her zaman kucak açmıştır. Buradaki nehirler üzerinde büyük bir ticaret ağı kuruludur ve Skyrim’de görüp görebileceğin en misafirperver halk, kuşkusuz bu kentin sakinleridir.

Görevlerine devam ederken, bir yandan da Issızkent’e giden ikmal hatlarının güvence altında olduğundan emin ol. İmparatorluk, General Tullius’un Skyrim’deki bütün birliklerini komuta ettiği karargahı olan Dour Kalesi’nde, birçok şeyi aynı anda idare eder.

HJAALMARCH

Bu bölgede, eşit dağılımlı bir şekilde, rüzgarlı tundalar, seyrek çiftlik alanları ve büyük, kokuşmuş bir tuz bataklığı bulunur. Burada belki de ilgini çekebilecek tek yer bölgenin başkenti olan Morthal’dır.

Mevkibeyi Idgrod Kuzgunkadın şu ana kadar hep İmparatorluk ile birlikte adım atmıştır, ancak eminim ki zora düştüğünde, eninde sonunda kendi yolunu çizme eğilimi gösterecektir.

Bölge, stratejik açıdan İmparatorluk’un pek işine yaramasa da, Fırtınapelerinler için, Issızkent’e yapacakları muhtemel bir saldırı öncesinde ideal bir konuşlanma noktasıdır. Bu yüzden kesinlikle düşman eline geçmemelidir.

AKDİYAR

Akdiyar, kar ve buzla kaplı geniş arazilerden oluşan çorak bir bölgedir. Sınırları Skyrim’in orta kısmından başlayarak kuzeydeki kıyılara kadar uzanır. Burada, başkent Seheryıldızı’nda, ülkenin en işlek limanlarından biri yer alır.

Seheryıldızı, kıyı kesimdeki su yollarına yakın olması sebebiyle, olası bir savaş halinde hayati önem taşımaktadır. Şayet Fırtınapelerinler Issızkent’e nehirden saldırmaya yeltenirlerse, buradaki liman, onlara çok yakın olduğundan, kolaylıkla açık bir hedef haline gelebilir.

ENGİNYURT

Skyrim’in batı hudutlarını kaplayan Enginyurt, neredeyse tamamen sarp kayalıklardan ve yüksek dağlardan oluşmaktadır. Bu tekinsiz bölgede çok az şey yetişir, ancak başkenti olan Markarth, kayalıklara oyularak yapılmış ve yıkılması neredeyse imkansız olan bir kaledir. Aynı zamanda savaş sırasında eşsiz bir savunma noktasıdır.

Skyrim’in bu kasvetli bölgesinde dikkatli olmalısınız lakin burası asi yerliler olan Yeminlilerin yaşam alanıdır. Bölgeyi avuçlarının içi gibi bilir ve beklenmedik bir anda saldırabilirler. İmparatorluk’u düşman olarak görürler. Saldırıya uğrarsanız şayet, ne merhamet gösterin ne de merhamet bekleyin.

VADİ

Bu bölge, Skyrim’in güneydoğusunda yer alır ve tıpkı Enginyurt gibi yüksek dağlarla kaplıdır. İklimi, kuzeydeki bölgelere göre ılımandır ve daha yoğun bir bitki örtüsüne sahiptir. Bundan dolayı çiftçilik oldukça gelişmiştir.

Bölgenin başkenti olan Vadikent hakkında küçük bir uyarı yapalım. Ajanlarımız, Hırsızlar Loncası’nın bu şehirde yuvalandığına dair bazı söylentiler duyduklarını iddia ediyor. Gerçi onlar da artık eski güçlerini yitirmişler ama yine de, adamlarının şehirde uzun süre kalması gerekirse şayet, keselerine muhakkak göz kulak olsunlar.

AKÇAY

Bu merkezi bölge, içerisinde sayısız çiftlik barındıran geniş, otlu arazileriyle bilinir. Diğer bölgeleri birbirine bağlayan yolların birçoğu buradan geçer.

Bölgenin başkenti de, Akçay ismini almıştır ve çalılık bir tepenin zirvesinde yükselir. Skyrim’deki bütün zengin şehirler arasında, Akçay, İmparatorluk askerlerine genelde dostça yaklaşmaktadır.

KIŞHİSAR

Skyrim’in kuzeydoğusunda yer alan bu rüzgarlı ve daimi kar yağışlı bölge, bütünüyle yaşanılamaz bir yer olarak kabul edilir. Muhtemelen bu yüzdendir ki, Kışhisar Koleji’ndeki büyücüler, kimseciklerin kendilerini rahatsız etmeyeceğini düşünerekten burayı mesken edinmişlerdir.

Tıpkı Akçay gibi, Kışhisar bölgesinin de adı başkentiyle aynıdır. Ancak buraya tam olarak kent demek doğru olmaz çünkü tıpkı Kışhisar Koleji’nin yanına kurulmuş küçük bir köyü andırır.

Karla kaplı bölgelerde pek fazla kayda değer yerleşke yoktur ve olanların da savaşta rol oynamayacakları aşikardır.

Share :