Kickstarter’da toplanan bağışlar 500 milyon dolara ulaştı.

2.2 milyon insan Kickstarter projeleri kapsamında oyunlara yarım milyar dolardan fazla bağışta bulundu.

7nQ94WrDün yayınlanan bir yazıda, Kickstarter’dan tanıdığımız David Gallagher, oyunlar ile ilgili olan Kickstarter projelerine 2.2 milyon destekçi tarafından 500 milyon dolardan fazla bağışın yapıldığını açıkladı.

Yazı şu cümleyi içeriyordu, “Dün gece aranızdan biri, bizi bir adım öteye taşıdı ve büyük bir dönüm noktasını aştık: Kickstarter projelerine 500 milyon dolar bağışlandı. Çok çeşitli içeriğe sahip mobil oyunlarına, parti oyunlarına, artistik oyunlara, saçma oyunlara, FPS oyunlarına ve MMORPG oyunlarına yarım milyar dolar bağışlandı.”

İlginçtir, masaüstü oyunları bu yardımda 265 milyon dolar ile başı çekiyor. Video oyunları 186 milyona ulaşırken, “diğer” (donanım ile alakalı şeyler sanırım) içerikli projeler ise 49 milyon dolara ulaştı.

delivvbYazı ayrıca bazı başarılı Kickstarter projelerinin bir takım ilginç istatistiklerini sunuyor. Örnek vermek gerekirse, Cards Against Humanity oyununu destekleyen 758 kişi arasından 440’ı toplamda 4,474 ayrı projeyi daha desteklemiş. Exploding Kittens oyununu destekleyen 219,389 destekçinin yarısı Kickstarter’ın yeni üyelerindenmiş ve çoğu daha sonrasında Joking Hazard, Yooka-Laylee, Bloodstained, the Dark Souls’un masaüstü oyununu, Million Dollars, But…, Awful Fantasy ve Chronicles of Elyria gibi oyunları desteklemiş.

Yazı şu şekilde son buluyor, “Toplamda 2 milyondan fazla insan Kickstarter projesi kapsamında oyunlara destek oldu, böylece 8,000 civarındaki proje başarı ile sonlandı. Ve yeni üye sayısı hergün artıyor. Bu denli artış gösteren oyun sever ve bu oyunları üretenlere destek olan bir topluluğa sahip olduğumuz için minnetarız. Bir sonraki 500 milyon doların gelmesine umuduyla!”

Share :