Kralların Madalyonu

Çeviren: Alper Kurt

Düzenleme: Mehmet Güder

İlk çağın ilk yıllarında, Ayleidler ya da Anayurdun Yüce Elfleri olarak adlandırılan güçlü bir Elf ırkı, merkez Tamriel’i demir bir yumrukla yönetti. Yüce ve kibirli Ayleidler, daedra ve ölü ruh ordularından yararlanmak için hain Daedra Lortları olan efendilerinden destek aldılar; bu korkusuz büyülü ordu ile Ayleidler, insanların genç ırklarını katletmek ya da kendi hevesleri için köle kullanmak üzere, merhamet göstermeden avladılar.

Acı çeken insanoğlunun adına, Cyrodiil soyunun ilklerinden olan Aziz Alessia, Zaman’ın Ejder Tanrısı ve Aedraların hükümdarı Akatosh’tan yardım diledi. O zamana kadar insanoğlunun vaziyetini kederle izlemiş olan Akatosh, kendi kalbinden o değerli kanını dökerek, Aziz Alessia’yı Ejderlerin Kanı’yla kutsadı ve bunun üzerine bir akit ahdetti ki, Alessia’nın nesilleri ejder kanına sadık olduğu sürece Akatosh, Oblivion Kapıları’nı elinden geldiğince kapalı tutup, Daedra aşığı Ayleidleri ve onların yaşayan ölü ordularını uzak tutacaktı.

Bu akdin nişanı önderliğinde Akatosh, Alessia ve torunlarına, Kralların Madalyonu ve İmparatorluk Şehrinin Sonsuz Ejder Alevlerini verdi. Böylece Allessia, Cyrodiilten Kralların Muskasi’nın ilk mücevheri haline geldi. Bu mücevher Madalyon’unun ortasında bulunan Kızıl Elmasın içindedir. Ayni zamanda, İmparatorluğun ve daha sonrada Septim soyunun sembolü olarak kabul görmüştür. Kızıl Elmas kendinden başka her biri ayrı bir ilahı temsil eden sekiz ayrı mücevherle çevrilidir.

İmparatorluk ,Akatosh ve soyuna karşı sadakatini koruduğu ve Alessia’nın torunları Kralların Madalyonu’nu taktığı sürece, Akatosh ve onun ilahi soyu Tamriel ve Oblivion arasındaki güçlü bariyeri muhafaza etmeye devam edecek, böylece ölümlü insanoğlu Daedra Efendileri’nin harap edici celp edilen ordularından bir daha asla korkmaya gerek duymayacaktır…

Fakat İnsanların Dokuz İlahi Güce sadakatleri bozulacak ya da Alessia’nın torunları düşecek olursa, Tamriel ve Daedric diyarlarının duvarları yıkılacak ve Daedra Tapınanları insanoğlunu tekrar kabusa sürükleyecek olan Zayıf Daedraları ve yaşayan ölü ruhlarını yeniden çağırabilecektir.

Share :