Ağır Zırh Demirciliği

Çeviren: Muratcan Agiç

Ağır zırh, aşırı darbe almaya uygun olmalıdır. Ağır zırh, giyen kişiyi korurken her çeşit silahtan gelecek doğrudan darbeleri karşılar. Deri şeritler, her tür zırhın yapımında kullanılan kayışları ve bağları yapmak için kullanılır.

Demir ve çelik üzerinde çalışması kolaydır. Sadece kızıştırıp şekil alana kadar dövmek yeterlidir. Ocağın ısısı o kadar da önemli değildir. Metalden parça eksilmemesine dikkat edin. Metalin bütünlüğünü korumaya özen gösterin ve şeklini korumaya çalışın.

Demir zırh yapımı, çok sayıda demir külçesi gerektirir. Bir demircinin, komple demir zırh setini tamamlaması için iki düzineye ihtiyacı olabilir.

Çelik zırh yapımında başlıca çelik külçeleri kullanılır fakat bazen ek olarak demir de gerekebilir.

Cüce zırhı, cüce metalinden yapılır. Bu malzemenin sırrı, bin yıl önce cüceler yok olduğunda kayboldu. Şimdilerde sadece, cücelerin terkedilmiş şehirlerinde ve kalelerinde kırıntı halinde bulunabilir.

Ork zırhı yapımı, biraz demir ile birlikte eritilmiş çok sayıda Orikalkum gerektirir. Madde kırılgan hale gelmesin diye ısı, dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır. Orklar, bu tekniğin ustalarıdır. Fakat bu teknik, sabır ve yetenek ile birlikte herhangi bir demirciden öğrenilebilir.

Çelik zırh plakası, erimiş Korindon’a çelik eklenerek yapılır. Bu alaşım, her iki metalden de daha güçlüdür. Korindon çalışması zor bir malzemedir. Bu yüzden demirci ocağının ısısının istikrarlı olması, çok fazla değişime uğramaması gerekir.

Abanoz, sadece kızgın hale getirildiğinde üzerinde çalışılabilir. Eğer soğukken dövülürse, zamanla malzemeyi mahvedecek ufak çatlaklar oluşacaktır. Diğer çoğu malzemelerin aksine, Abanoz, demir ile alaşım oluşturmaz. Saf halde kullanılmalıdır.

Deadra zırhının nasıl yapıldığı ile ilgili size ancak hikayeler anlatabilirim. Kendi gözlerimle hiç görmedim, göreni de daha duymadım. Hikayelerde anlatılanlara göre zırh, daima geceleri dövülmelidir… Tercihen yeni ay ya da dolunay zamanında dövülmeli ve asla ay tutulması sürecinde dövülmemelidir. Kızıl hasat dolunayının ortaya çıkma zamanı, bu iş için en uygun zamandır. Abanoz, bu zırhın başlıca malzemesidir fakat doğru zamanda bir deadra kalbi ateşe atılmalıdır.

Share :